5 ľahkých a chutných dezertov, ktoré neuškodia vašej postave. Môžete si dokonca pridať

Dezert č.1

Ingrediencie

  • 100 ml mlieka
  • 2 PL kakaa
  • 300 g tvarohu
  • 2 PL medu
  • 20 g želatíny
  • 250 ml vody

Postup

Želatínu zalejte 250 ml studenej vody a počkajte 30 minút (mala by napučať). Pridajte mlieko, kakao, med. Dajte na malý oheň a zohrievajte, kým sa kakao úplne nerozpustí. Nevarte! Pridajte tvaroh a premiešajte. Celý obsah hrnca vložte do mixéra a urobte z toho jednotnú zmes. Rozlejte to do foriem a dajte do chladničky minimálne na 2 hodiny, najlepšie na celú noc. Podľa želania ozdobte nastrúhanou tmavou čokoládou.

Dezert č. 2

Ingrediencie na cesto:

  • 2 vajcia
  • 35 g ryžovej múky
  • ½ ČL kypriaceho prášku
  • Sladidlo podľa chuti, napr. stévia

Krém:

  • 3 vajcia
  • 150 g teplého mlieka
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • 20 g želatíny
  • 100 ml vody
  • Sladidlo – podľa chuti
  • 20 g hnedého cukru
  • Vanilka (voliteľné)

Poleva:

  • 6 g kakaa
  • 2 PL mlieka
  • 30 g smotany
  • 5 g želatíny
  • 30 g vody
  • Med alebo cukor

Postup

  1. Oddeľte bielka od žĺtkov, bielka vyšľahajte so štipkou soli do nadýchanej zmesi, do žĺtkov pridajte sladidlo a taktiež rozšľahajte mixérom. Zjednoťte obe zmesi za mierneho miešania pomocou stierky.
  2. Suché ingrediencie preosejte a dôkladne premiešajte.
  3. Potom cesto nalejte do odnímateľnej formy s priemerom 16 cm, vložte ju do rúry vyhriatej na 180 stupňov a nechajte piecť 10-15 minút.
  4. Hotové piškótové cesto nechajte vychladiť. Zrežte z neho hornú tretinu – nebudete to potrebovať.
  5. Na krém si oddeľte bielka od žĺtkov.
  6. Žĺtky spojte v hrnci s cukrom a za stáleho miešania pridajte mlieko a kukuričný škrob. Miešajte, až kým zmes nezhustne a následne nechajte vychladnúť.
  7. Želatínu zalejte vodou, nechajte napučať.
  8. Bielka vyšľahajte so štipkou soli.
  9. Napučanú želatínu vložte na 10 sekúnd do mikrovlnnej rúry, mala by sa úplne rozpustiť.
  10. K vyšľahaným bielkam pridajte vychladnutú želatínu a zľahka vyšľahajte. vstúpte do vychladnutej želatíny, ľahko ich prešľahajte. Nakoniec po častiach pridajte aj uvarenú a vychladenú žĺtkovú zmes.
  11. Hotový krém prelejte do formy s piškótovým cestom a vložte ho na 1-2 hodiny do chladničky.
  12. Po uplynutí toho času zalejte želatínu vodou, nechajte napučať a vložte do mikrovlnnej rúry na 10 sekúnd.
  13. Polejte ňou dezert a vložte ho opäť do chladničky na 1 hodinu. Ak je to možné, nechajte ho tam celú noc.

Dezert č.3

Ingrediencie:

  • 200 g bobuľovitého ovocia (napr. jahody)
  • 15 g želatíny
  • Šťava z polovice citróna
  • Sladidlo – podľa chuti

Príprava:

  1. Ak máte mrazené ovocie, nechajte ho rozmraziť. Rozmixujte ho v mixéri na hladké pyré. Šťavu si odložte na neskôr. Pridajte želatínu, nechajte ju niekoľko minút napučať (postupujte podľa pokynov na obale), potom pridajte sladidlo a citrónovú šťavu, miešajte a za stáleho miešania zahrievajte na miernom ohni, kým sa želatína úplne nerozpustí.
  2. Nechajte zmes vychladnúť na izbovú teplotu a mixérom šľahajte po dobu 5 – 7 minút na vysokých otáčkach, kým výrazne nezväčší svoj objem a nezhustne.
  3. Preložte ju do formy (napr. silikónovej) a zarovnajte. Vložte ju do chladničky na niekoľko hodín a keď stuhne, vyklopte ju z formy. Nakrájajte na kocky a môžete podávať.

Dezert č.4

Ingrediencie:

  • 150 g tvarohu
  • 4 jablká
  • 1 žĺtok

Postup

Z jabĺk odstráňte vrch a vyberte jadierka. Pomocou lyžice vydlabte časť dužiny. Tvaroh zmiešajte so žĺtkom a naplňte ním jablká. Vložte ich na plech alebo do formy na pečenie, prilejte trochou vody a pečte 25 minút pri teplote 200 °C. Pred podávaním ich môžete poliať čistým jogurtom.

Dezert č.5

Ingrediencie

  • 3 vajcia
  • 90 g ryžovej múky
  • 20 g kakaa
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • 1 g soli
  • 360 g tvarohu
  • 200 g jogurtu
  • 30 g želatíny
  • 150 g malín
  • 7 g sladidla (na celý dezert)
  • Odnímateľná forma na pečenie s priemerom 20 cm

Postup

  1. Vajcia šľahajte spolu so štipkou soli dovtedy, kým vám nevznikne svetložltá pena, na najvyššej rýchlosti. Mali by ste získať nadýchanú penu! Ďalej to už miešajte iba lyžicou, stierkou alebo metličkou – a pridajte sladidlo, múku, kakao a prášok do pečiva.
  2. Formu vysteľte papierom na pečenie a vylejte do nej cesto! Pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C 12-15 minút.
  3. Pripravte tvarohovú vrstvu – rozšľahajte ho ponorným mixérom spolu s jogurtom a sladidlom, urobte z neho homogénnu hmotu.
  4. Želatínu zalejte prevarenou vodou (100 ml) v hrnci, bez toho, aby ste ju privideli k varu, rozpustite ju na miernom ohni, odstráňte zo sporáka a nechajte vychladiť.
  5. Maliny rozmixujte v mixéri.
  6. Vyberte si cesto z rúry a nechajte ho vychladnúť.
  7. Väčšinu rozpustenej želatíny nalejte do tvarohovej zmesi, zvyšok do rozmixovaných malín.
  8. Tvarohovú zmes nalejte do formy s upečeným cestom, potom ju okamžite polejte malinami a rozmiestnite ich po celej ploche dezertu.

9.Nakoniec ho odložte na noc do chladničky.

 

Ak sa vám páčia tieto jednoduché recepty, podeľte sa o ne aj s vašimi priateľmi na Facebooku.

 

 

Zdroj: otozh.com.ua

Back To Top