Skvelý recept na plnený lavaš chlieb, ktorý ohúri vaše chuťové bunky

Ak si naozaj chcete pripraviť niečo neobvyklé, vždy môžete vymyslieť novú náplň, ktorá tento pokrm povznesie na vyššiu úroveň. Neexistujú žiadne pravidlá! Koniec koncov, do lavašu si môžete zabaliť všetko, čo máte radi.

Ingrediencie

  • 400 g mletého mäsa
  • 1 cibuľa
  • 3 pláty lavašu
  • 3 vajcia
  • 70 ml mlieka
  • ½ čl soli

Postup

Najskôr si opražte cibuľu na oleji, kým nenadobudne zlatohnedú farbu. Potom ju zmiešajte s mletým mäsom. Ak nechcete použiť kupované mleté mäso, môžete si ho  namlieť doma. Následne do zmesi pridajte soľ a korenie podľa chuti.

Môžete pridať bylinky a trochu mlieka, aby ste si potom mohli lavaš ľahšie zabaliť. Prípadne si vyrobte bezmäsitú verziu, napríklad s tvarohom a zeleninou. Alebo so syrom, paradajkami a šunkou.

Teraz upriamte pozornosť na lavaš. Nakrájajte ho na dlhé, široké pruhy a potom ho zabaľte ako to vidíte fotografii. Hlavnou vecou je, aby ste naň nedávali príliš veľa náplne, pretože bude ťažké vmestiť tam všetko.

Hotové kusy lavašu ponorte do rozšľahaného vajíčka a opekajte v oleji na miernom ohni. Môžete ich podávať k vývaru alebo jesť len tak s kyslou smotanou a bylinkami. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdroj: vazhoznat.com

Back To Top