Jemný kysnutý kakaový koláčik. Tento zákusok si pamätám z detstva a milujú ho všetci

 

Cesto:
60 dkg polohrubej múky
40 dkg hladkej múky špeciál
2 žĺtka
3 dl oleja
8 dl vlažného mlieka
štipka soli
6 PL kryštálového cukru
1 a pol kocky droždia
2 PL kakaa a 1 ČL práškového cukru

Do misy dáme múku, rozdrobíme droždie a pridáme ostatné suroviny okrem kakaa a práškového cukru a premiešame.Teraz pridáme kakao, ktoré sme rozmiešali s práškovým cukrom a dôkladne vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť.

Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti.Každú časť rozdelíme na menšiu a väčšiu. Väčšia časť bude mať 2/3 z cesta, menšia 1/3. Väčšiu časť roztiahneme na pekáč, ktorý je vymastený a vysypaný múkou. Ja som vyvaľkala pohárom. Cesto je veľmi jemné. Necháme asi 15 minút podkysnúť a dáme tvarohovú plnku.Z 1/3 cesta urobíme mriežky.Môžeme posypať mrveničkou.


Druhé cesto urobíme tým istým spôsobom.Ja som na tvaroh dala ešte zavárané čučoriedky.

Plnka:
1/2 kg hrudkovitého tvarohu
75 dkg mäkkého tvarohu
6 PL práškového cukru
2 žĺtka
1 zlatý klas
2 vanilky
Všetko zmiešame, rozdelíme na polovicu a vylejeme na obe cestá..
Pečieme 25 minút pri 180°C.