Návod ako pripraviť hostinu len v priebehu 2 hodín. Tieto jedla zasýtia každú rodinu

Plánovanie osláv a samotné prípravy mnohí z nás berú mimoriadne vážne. Niektorí ľudia dokonca začnú upratovať deň predtým, ako k nim majú prísť hostia. Máme pre vás návod, ako si zaplniť slávnostný stôl dobrotami v priebehu dvoch hodín…

Ak sa chcete pripojiť k tomuto experimentu, potom by ste sa určite mali oboznámiť s výberom pokrmov. Odporúčame vám začať s dezertom!

 

Dezert

Ingrediencie

  • 160 g múky
  • 300 kondenzovaného mlieka
  • 50 g masla
  • 3 vajcia
  • 10 g prášku do pečiva
  • 500 g smotany (33%)
  • 150 – 200 g malinového džemu
  • Vanilkový extrakt
  • Štipka soli

Postup

  1. Vajíčka si vyšľahajte so štipkou soli pomocou mixéra. Trvá to asi 3 minúty. Potom bez toho, aby ste ich prestali šľahať, do nich nalejte roztopené maslo a kondenzované mlieko.
  2. Múku si preosejte spolu s práškom do pečiva a postupne ju pridávajte do vyššie uvedenej zmesi. Cesto následne dôkladne vymiešajte metličkou.
  3. Plech na pečenie (asi 30 x 40 cm) si vysteľte papierom na pečenie, nalejte naň tekuté cesto a vyhlaďte ho na povrchu. Nechajte piecť 12 – 15 minút pri teplote 180 stupňov.
  4. Medzitým si pripravte krém. Mixérom si vyšľahajte smotanu spolu s vanilkovým extraktom, prípadne môžete pridať 10 g vanilky (z vanilkového lusku) Mali by ste získať hustý krém. Hotový koláč nechajte trochu vychladnúť a odrežte nerovné okraje.
  5. Upečené cesto si rozdeľte na 4 rovnaké obdĺžniky. Každý kúsok si potrite džemom a na neho naneste vyšľahanú smotanu.
  6. Vrch a okraje potrite krémov. Zvyšný džem použite na ozdobu – niekoľko kvapiek aplikujte na vrch dezertu a pomocou špáradla ich potiahnite do rôznych smerov.
  7. Hotový dezert vložte do chladničky na 2 hodiny, aby stuhol a prepojili sa v ňom všetky chute.

 

Pečené kurča so zeleninou na pikantný spôsob

Ingrediencie

  • 1 kurča
  • 1 zväzok petržlenovej vňate
  • 50 g masla
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 1 čl citrónovej kôry
  • 1 pl citrónovej šťavy
  • 2 čl soli
  • ½ čl mletého čierneho korenia
  • 3 zemiaky
  • 3 mrkvy
  • Olej podľa chuti

 

Postup

  1. Petržlenovú vňať, cesnak, citrónovú kôru a šťavu a zmäknuté maslo vložte do mixéra. Všetko rozmixujte na hladkú pastu.
  2. Pridajte soľ, korenie a premiešajte. Opláchnite si kuracie mäso a odstráňte z neho chrbát. Pomocou prstov dôkladne oddeľte kožu a vložte do nej pripravenú pastu.
  3. Potrite ňou celé kurča a nechajte ho marinovať približne pol hodiny.
  4. Po uplynutí času vysteľte plech na pečenie fóliou. Dajte na to olúpanú, nakrájanú zeleninu a polejte ju olejom.
  5. Zeleninu ešte osoľte a okoreňte. Vložte ju do spodnej časti rúry a na mriežku, umiestnenú nad ňou položte kurča. Pečte v rúre predhriatej na 200 ° C približne 45 minút.

 

Slané košíčky z lavašu

Ingrediencie

  • 1 balenie chleba lavaš
  • 150 g šampiňónov
  • 100-150 g kuracích pŕs
  • 1 pl smotany
  • 30 g tvrdého syra
  • Štipka muškátového orechu
  • Olivový olej
  • Soľ
  • Čierne mleté korenie

Postup

  1. Opláchnite šampiňóny, osušte ich a nakrájajte na malé prúžky. Opečte ich na panvici bez oleja,  ten tam pridáte v malom množstve, až keď sa tekutina z húb odparí.
  2. Do húb pridajte cibuľu nakrájanú na tenké štvrtiny. Premiešajte a restujte do zlatistosti. Medzitým si nakrájajte kuracie prsia na rovnako tenké prúžky.
  3. Nakrájané kúsky kuracích pŕs zmiešajte so šampiňónmi, cibuľou a nastrúhaným syrom. Celú zmes ešte dochuťte soľou prípadne ďalšími koreninami. Formičky na muffiny si vymastite maslom a lavaš si nakrájajte na štvorčeky.
  4. Kúsky chleba si navlhčite vo vode tak, aby zmäkli. Poukladajte ich do formičiek a každú naplňte pripravenou hubovo-mäsovou plnkou.    Pečte v rúre predhriatej na 180 ° C 10-15 minút.

 

Rolky so sleďom

Ingrediencie

  • 250 g zemiakov
  • 150-200 g sleďov
  • polovica červenej papriky
  • 1 chlieb lavaš
  • 1 pl taveného syru
  • zelená cibuľka podľa chuti
  • soľ

Postup

  1. Najskôr olúpte a nakrájame zemiaky na menšie kúsky. Uvarte ich vo vode, potom ich nechajte úplne vychladiť a osoľte podľa chuti. Do zemiakov následne pridajte veľkú lyžicu taveného syra.
  2. Roztlačte si ich na kašu, pridajte k nim červenú cibuľu, nakrájanú na malé kocky a premiešajte.
  3. Lavaš chlieb si rozprestrite na pracovnú dosku a naneste na neho zemiakovú plnku. Posypte ju nasekanou zelenou cibuľkou a naukladajte na ňu kúsky sleďov.
  4. Lavaš si následne zrolujte a na konci si nechajte trochu čistého miesta. Vďaka tomu si zachová svoj tvar. Rolku si zabaľte do potravinovej fólie a vložte do chladničky. Pred podávaním ju nakrájajte na menšie kúsky.

 

Guľky plnené krabími tyčinkami

Ingrediencie

  • 90 g taveného syra (nechajte si ho zamraziť)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 pl majonézy
  • 2 vajcia
  • 100 g krabích tyčiniek
  • 1 pl kukurice z konzervy

Postup

  1. Najskôr uvarte vajcia natvrdo, nechajte ich vychladiť a ošúpte. Zmrazený syr a vaječné žĺtky nastrúhajte na strúhadle a zmiešajte ich v miske s prelisovaným cesnakom.
  2. Následne do tejto zmesi pridajte nastrúhané krabie tyčinky (2 ks) a majonézu. Všetko dobre premiešajte, osoľte a odložte stranou.
  3. Bielky a zvyšné krabie tyčinky si taktiež nastrúhajte na strúhadle. Zamiešajte ich a začnite si formovať guľôčky. Navlhčite si ruky vodou a na dlaň si položte trochu majonézovej zmesi.
  4. Vytvorte z nech rovnú placku a do stredu umiestnite malé množstvo kukurice. Zatvorte plnku a vytvarovanú guľôčku obaľte v zmesi z krabích tyčiniek a vaječných bielkov. Hotové gule uchovávajte v chladničke, kým úplne nestuhnú.

Šalát

Ingrediencie

  • 150 g hrášku z konzervy
  • 100 g paradajok
  • 200 g salámy
  • 2 vajcia
  • 50 g čínskej kapusty
  • 2 zemiaky
  • 2-3 pl majonézy

Postup

  1. Najskôr si uvarte zemiaky v šupke a vedľa nich si dajte variť vajíčka natvrdo. Následne všetko ošúpte a nakrájajte na malé kocky. Rovnakým spôsobom si nakrájajte aj zvyšné ingrediencie.
  2. Zložky v šaláte by mali mať rovnakú veľkosť. Zmiešajte ich v hlbokej šalátovej miske a dochuťte majonézou. Jedlo podľa chuti osoľte a dajte vychladnúť do chladničky.

 

Jednohubky z lístkového cesta

Ingrediencie

  • 100 g tresčej pečene
  • 1 nakladaná uhorka
  • 2 vajíčka
  • 150 g lístkového cesta
  • Zelená cibuľka podľa chuti

Postup

  1. Lístkové cesto si nakrájajte na malé štvorčeky a poukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrite ich rozmiešaným vajíčkom.
  2. Pripravené lístkové cesto vložte do predhriatej rúry na 220 ° C a pečte 8 minút. Medzitým si olúpte a nakrájajte vajce na malé kúsky, to isté urobte s uhorkou a cibuľou.
  3. Všetky tri ingrediencie si zmiešajte spolu s tresčou pečeňou. Mali by ste získať konzistenciu paštéty. Naplňte ňou každý štvorček upečeného lístkového cesta. Tento pokrm sa pred podávaním nemusí skladovať v chladničke.

 

Šalát

Ingrediencie

  • 100 g paradajok
  • 100 g uhoriek
  • 100 g papriky
  • 100 g syru feta
  • 50 g olív
  • 1 pl olivového oleja
  • 1 čl provensálskych byliniek
  • 1 pl 6% octu
  • ½ čl cukru
  • Soľ

Postup

  1. Paradajky, uhorky, syr a papriku narežte na kocky. Pripravte si dressing zmiešaním provensálskych byliniek, cukru, soli, oleja a octu.
  2. nakrájané ingrediencie premiestnite do hlbokej šalátovej misy a polejte ich týmto dresingom. Pridajte olivy a všetko premiešajte tak, aby si feta zachovala svoj tvar. Šalát pred podávaním vložte na chvíľu do chladničky.

 

 

Zdroj: sovkusom.ru

Back To Top