Domáce čokoládové pralinky bez masla a pečenia! Toto nosím návšteve namiesto bonboniéry

Ak si aj vy chcete spríjemniť posedenie pri čaji alebo káve, ponúkame vám recept na prípravu týchto vynikajúcich domácich bonbónov. Sú mnohokrát lacnejšie, ako tie z obchodu a potešíte tým nielen seba, ale aj vašich blízkych!

Potrebujete

  • 500 g sušienok
  • 400 ml kondenzovaného mlieka
  • 4 lyžice kakaa
  • 200 g čokolády
  • 2 lyžice masla
  • Orechy podľa chuti

Postup

Sušienky si pomeľte alebo rozdrvte na omrvinky. Následne k nim pridajte kakao a všetko dôkladne premiešajte. Ak nechcete, aby mal dezert čokoládovú príchuť, jednoducho k sušienkam nepridávajte kakao. Potom do suchej zmesi nalejte kondenzované mlieko, dobre premiešajte a vymiešajte si „cesto“.

Nakoniec si vyformujte pralinky do požadovaného tvaru, v tomto prípade to budú guľôčky. Do vnútra si môžete prípadne ukryť orech alebo sušené ovocie. Z tohto množstva ingrediencií získate približne 30 kusov praliniek.

Teraz si vezmite čokoládu vložte ju do vodného kúpeľa spolu s trochou rastlinného oleja. Keď sa roztopí, začnite si do nej namáčať pripravené pralinky.

Vložte ich do chladničky na približne 30 minút. Zvyšnú čokoládu môžete použiť na ozdobenie.

 

zdroj: | SUPER KELINCHAK

Back To Top