Plnená paprika je všeobecne známy recept, ktorého príprava síce trvá dlhšie než normálny obed alebo večera, no výsledok stojí za tú námahu.
V klasickej verzii receptu sa paprika plní zmesou mletého mäsa, ryže a orestovanej zeleniny. Dnes vám ponúkneme verziu, s ktorou bude tento pokrm výraznejší, bohatý na vôňu a šťavnatý svojou textúrou.
Tajomstvo tohto receptu je pridať do mletého mäsa čerstvé paradajky a veľa byliniek. Papriky budú mäkké a voňavé v nezvyčajne chutnej omáčke!
Ingrediencie
- 8 paprík
- 300 g mletého hovädzieho mäsa
- 200 g mletého bravčového mäsa
- 3 paradajky
- Štipka čili papričky
- 1 zväzok zelenej cibuľky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 zväzok koriandru
- 100 ml smotany
- 100 g pšena
- 200 ml paradajkovej omáčky
- 5 pl zeleninovej zmesi Adžika
Postup
Pšeno si premyte v čistej vode, zalejte ho vriacou vodou, nechajte postáť 30 minút, kým sa nezbaví horkosti, potom vodu zlejte. Opláchnite si papriku a odstráňte z nej semená.
Zmiešajte si oba druhy mletého mäsa, pridajte jemne nakrájané paradajky, koriander, zelenú cibuľu, ako aj všetky koreniny a pšeno. Osoľte a dôkladne premiešajte.
Pripravené papriky naplňte výslednou zmesou a naukladajte ich do hrnca.
Zmiešajte si kyslú smotanu, paradajkovú omáčku, adžiku a touto zmesou zalejte papriky. Ak je to potrebné, pridajte soľ. Položte hrniec na sporák, po tom, ako všetko začne vrieť znížte plameň a papriky nechajte podusiť pod pokrievkou 35–40 minút.
zdroj:sovkusom.ru