Toto si zamiluje celá rodina. Keď budete robiť plnenú papriku, urobte ju podľa tohto receptu

Plnená paprika je všeobecne známy recept, ktorého príprava síce trvá dlhšie než normálny obed alebo večera, no výsledok stojí za tú námahu.

V klasickej verzii receptu sa paprika plní zmesou mletého mäsa, ryže a orestovanej zeleniny. Dnes vám ponúkneme verziu, s ktorou bude tento pokrm výraznejší, bohatý na vôňu a šťavnatý svojou textúrou.

Tajomstvo tohto receptu je pridať do mletého mäsa čerstvé paradajky a veľa byliniek. Papriky budú mäkké a voňavé v nezvyčajne chutnej omáčke!

Ingrediencie

  • 8 paprík
  • 300 g mletého hovädzieho mäsa
  • 200 g mletého bravčového mäsa
  • 3 paradajky
  • Štipka čili papričky
  • 1 zväzok zelenej cibuľky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 zväzok koriandru
  • 100 ml smotany
  • 100 g pšena
  • 200 ml paradajkovej omáčky
  • 5 pl zeleninovej zmesi Adžika

Postup

Pšeno si premyte v čistej vode, zalejte ho vriacou vodou, nechajte postáť 30 minút, kým sa nezbaví horkosti, potom vodu zlejte. Opláchnite si papriku a odstráňte z nej semená.

Zmiešajte si oba druhy mletého mäsa, pridajte jemne nakrájané paradajky, koriander, zelenú cibuľu, ako aj všetky koreniny a pšeno. Osoľte a dôkladne premiešajte.

Pripravené papriky naplňte výslednou zmesou a naukladajte ich do hrnca.

Zmiešajte si kyslú smotanu, paradajkovú omáčku, adžiku a touto zmesou zalejte papriky. Ak je to potrebné, pridajte soľ. Položte hrniec na sporák, po tom, ako všetko začne vrieť znížte plameň a papriky nechajte podusiť pod pokrievkou 35–40 minút.

zdroj:sovkusom.ru

Back To Top