22 cenných rád ako si zariadiť štýlový domov

Niet lepšieho miesta na život, akým je dom. Sme tam svojimi vlastnými pánmi, máme slobodu robiť to, čo sa nám páči a nemusíme sa obmedzovať. Ale aby ste sa doma cítili ešte lepšie, bolo by vhodné dodať bývaniu štýlovejší vzhľad. Nemusíte kvôli tomu míňať obrovské sumy peňazí alebo si najímať celý tím pracovníkov a profesionálneho dizajnéra. Sofistikovaný štýl je možné vytvoriť aj pomocou niekoľkých jednoduchých trikov.

 

Po prvé, je potrebné určiť si priority. Rozhodnite sa, potrebujete drahú dizajnérsku pohovku alebo obyčajnú a pohodlnú? Máte v dome sprchový kút alebo vaňu? Rustikálny dom či moderný interiér? Akýkoľvek štýl môže byť funkčný a pohodlný. Tu je niekoľko nápadov pre inšpiráciu …

 

  1. Podlaha je veľmi dôležitou súčasťou každého domu. Dizajn podlahy určuje atmosféru celej miestnosti. Existuje jedno pravidlo, ktoré umožňuje, aby podlaha vyzerala štýlovejšie: čím viac je povrch podlahy otvorený, tým elegantnejšie bude vyzerať. Preto je lepšie zvoliť nábytok na nožičkách, ktorý opticky zväčší priestor na zemi. Nič nepokazíte ani v prípade, ak sa vzdáte prebytočných kobercov a rohoží v úzkej chodbe.

 

  1. Kontrast, ktorý vzniká kombináciou svetlých stien a drevenej podlahy v tmavých farbách, vyzerá trochu dramaticky, ale veľmi elegantne!

 

  1. Aj v bytoch, ktoré sú vyzdobené vo svetlých a sýtych farbách, existuje priestor pre koberce a farebné textílie. Ale aj keď dávate prednosť svetlým farbám radšej v doplnkoch, žiarivý koberec sa môže stať dokonalou bodkou na vytvorenie útulnej domácej atmosféry. Môžete ho doplniť ďalším príslušenstvom vyrobeným v rovnakej farbe.

 

  1. Dlhé závesy, od stropu až po podlahu, opticky naťahujú miestnosť. Ťažké a pevné materiály vyzerajú luxusnejšie, zatiaľ čo ľahké materiály zvyšujú dynamiku miestnosti.

 

  1. Dekorácia stien drevom je ďalší spôsob, ako dodať interiéru väčšiu štýlovosť. Nástenné panely si môžete vyrobiť sami z dosiek, ktoré si môžete kúpiť za prijateľnú cenu. Je lepšie namaľovať ich jemnejšou farbou, aby sa konštrukcia nezdala byť príliš masívna.

 

  1. Tapeta môže byť tiež dobrou voľbou. Pre najodvážnejších – imitácia umelej omietky alebo mramoru. Zaujímavou technikou je tapeta so zlatým lemovaním, ktorá napodobňuje prírodný kameň. To nemusí byť najtradičnejší trik, ale steny budú vyzerať úžasne!

 

  1. Obklad stien z prírodných materiálov, ako je kameň, drevo alebo bridlica, vyzerá mimoriadne dobre. V tomto štýle boli navrhnuté miestnosti na natáčanie filmov Jamesa Bonda v sedemdesiatych rokoch. Povrch, zakončený kameňom, príjemne rozptyľuje svetlo a prirodzene vyžaruje získané teplo.

 

  1. Je lepšie zbaviť schodisko nepríjemného koberca, ktorý vyšiel z módy v minulom storočí. Schody môžu byť oživené laminátovými panelmi alebo jednoduchou drevenou doskou. Takýto dizajn bude vyzerať oveľa zaujímavejšie, ak použijete kontrastné farby.

 

  1. V miestnosti musia byť použité materiály príjemné na dotyk. Ak už nie v dekorácii stropu a stien, potom aspoň v nábytku a doplnkoch. Nebojte sa inovatívnych kreatívnych riešení! S jednoduchým svetlým interiérom sa skvelo kombinujú veci z masívneho dreva.

 

  1. Zrkadlá opticky zväčšujú miestnosť a ich hladký rovný povrch môžete použiť ako dekoráciu na steny.

 

  1. Dekorácia izby môže spočívať aj v umiestnení malieb alebo fotografií. Nezáleží len na tom, čo je zobrazené na fotografii, ale aj na tom, ako sú poukladané a na akom mieste sú na stene. Plagáty prilepené k stene lepiacou páskou vyzerajú veľmi lacno. Ale ak ich umiestnite do rámu, môžu sa stať zaujímavým prvkom na obyčajnom pozadí.

 

  1. Kvetináče s kvetmi vyzerajú pôsobivejšie, ak ich skombinujete do skupín. Obzvlášť výhodné sú kompozície z rastlín rôznych výšok.

  1. Poťahy na vankúše vyrobené z vysokokvalitného drahého materiálu dodajú lesk aj tej najobyčajnejšej pohovke. Nešetrite na doplnkoch!

 

  1. Najjednoduchší a najlacnejší kuchynský stôl sa dá zmeniť na skutočné umelecké dielo prilepením farebných keramických dlaždíc. Táto myšlienka je vhodná aj na obnovu poškodených povrchov.

 

  1. Niekoľko lámp umiestnených na rôznych úrovniach robí miestnosť oveľa útulnejšou ako tá, v ktorej je len klasický luster. Okrem toho, aj vaše obľúbené dekorácie si môžete zvýrazniť správnym umiestnením svetelného zdroja.

 

  1. Dizajn kúpeľne môžete oživiť neobvyklým spôsobom. Stačí, ak kachličky natriete farbou odpudzujúcou vodu! Táto technika bude vynikajúcou alternatívou pri oprave kúpeľne v prenajatom byte.

 

  1. Podlaha v kúpeľni sa nemusí obkladať dlažbou. Dnes existujú moderné typy laminátu, ktoré sa dajú použiť vo vlhkých miestnostiach. Do tohto interiéru nezabudnite pridať doplnky, veľké zrkadlo a niekoľko samostatných svetelných zdrojov.

 

A ďalšie zaujímavé nápady pre váš domov …

Romantická sivá…

Kuchyňa s prvkami etnického štýlu.

 

Ohromujúca kombinácia bielej a zlatej farby.

Klasický interiér v novom šate.

 

Schody v štýle secesie.

Sila kontrastov.

Prvky Art deco v klasickom interiéri.

Steny obkladané prírodným kameňom.

 

Kombinácia dreva a muriva v kúpeľni…

Sprchový kút v tmavých tónoch.

Rozhodovanie o veľkej zmene môže byť náročné. Ak však máte jasnú predstavu o tom, čo chcete docieliť, môžete sa pokojne pustiť do rekonštrukcie. Dom vašich snov sa môže stať skutočnosťou!

zdroj:pinterest.com