Čerešňový koláč ako bič z jedného plechu. Takú dobrotu nemajú ani v cukrárni

 

Suroviny:
50 dkg polohrubej múky
20 dkg krupicový cukor
4 vajíčka
štipka soli
15 dkg rozpustenej HERY
250 ml mlieka
1 PDP, 1 vanilka
2 PL kakaa

1 kg očistených čerešní
šľahačka 0,5 l
4 dl mlieka, 2 PL cukru a 1 pidingový prášok čokoládový

Postup:
Žltky vyšľaháme s cukrom do peny. Pridám zmäknutú HERU, vyšľaháme, pridáme postupne mlieko a vanilku. Potom pridávame múku s PDP a nakoniec sneh z bielkov. Ten ručne primiešame do cesta.


Na vymastený a vysypaný plech vylejeme polovicu cesta. Do druhej polovice pridáme kakao a 2 PL mlieka.Cesto lejeme pomaly na biele cesto a na neho husto ukladáme vykôstkované čerešne. Pečieme pri 180°C asi 25 minút. Z mlieka, cukru a pudingového prášku si uvaríme puding, necháme ho vychladnúť.
Vychladnutý koláč potrieme pudingom, potom šľahačkou a posypeme hoblinami alebo orechovou posýpkou a ozdobíme čerešňami.

zdroj: Milka Raganova

Back To Top