Najlepšie dni na nakladanie kapusty v roku 2020 sú október, november a december. TOTO JE DÔVOD

Máloktorá zelenina môže z historického pohľadu konkurovať kapuste. Vo varení našla svoje miesto pred štyri a pol tisíc rokmi a odvtedy si ľudstvo zdokonaľuje zručnosti pri jej príprave. Kulinárski odborníci z celého sveta zhodli, že teraz je vhodný čas na to, aby sme si ju pripravili na zimu.

green leaves on brown soilunsplash

Existujú dokonca aj špeciálne kalendáre, ktoré vám pomôžu určiť presný dátum na kvasenie kapusty. Či už tomu veríte alebo nie, kapusta pripravená v týchto dňoch vždy bude chrumkavá, šťavnatá a chutná.

Na začiatok stojí za zmienku, že nie každá kapusta je vhodná na kvasenie – uprednostnite neskorú odrodu kapusty. Najúspešnejšou voľbou sú hlávky kapusty zozbierané po mrazoch. Jemná mladá kapusta nie je vhodná na dlhodobé kvasenie. Takže dátumy vždy padnú na október-december.

V každom roku sa vyberajú určité časové obdobia, ktoré súvisia s fázou mesiaca. Existuje názor, že kapusta by sa mala soliť iba počas pribúdajúceho mesiaca. Počas tohto obdobia sú obzvlášť aktívne mliečne baktérie: fermentácia prebieha rýchlo a kapusta bude mimoriadne chrumkavá.

Dátumy vhodné pre rok 2020:

  • od 29. do 31. októbra
  • od 16. do 22. novembra
  • od 8. do 14. decembra
  • od 26. do 29. decembra

Podľa horoskopu sú vhodné najmä dátumy, kedy je mesiac v Baranovi, Býkovi a Kozorožcovi. Aby však bola kapusta dokonalá, musíte pamätať na ďalšie maličkosti.

Soľ

Ak kapusta nie je dostatočne solená, bude mäkká a bez chuti. Ak pridáte príliš veľa soli, baktérie sa zničia a soľ nebude kvasiť. Preto je potrebné striktne dodržiavať pomer: 2% z celkového objemu kapusty.

Nádoba

Musíte si vziať iba sklenenú, smaltovanú alebo drevenú nádobu, Nakoľko v každej kovovej produkt reaguje a oxiduje.

Príprava

Počas procesu fermentácie sa vytvára pena. Musí sa odstrániť, aby sa do kapusty nedostali nežiaduce baktérie. Čo sa týka skladovania, kapustu je nutné vo všetkých fázach uchovávať na chladnom mieste.

Kwaśnica, Tradičné Jedlá, Pochovaný, Poľských Potravínpixabay

Prajeme vám, aby sa tohtoročná dávka kyslej kapusty vydarila, ide totiž o nenahraditeľný produkt, ktorý je bohatý na vitamín C a jeho konzumáciou posilňujeme svoj imunitný systém.

Zdroj: sovkusom.ru

Back To Top