Prísady:
- dva poháre višňového kompótu bez kôstky (70-80 dkg)
- 6 vajec
- 25 dkg cukru (+štipka ku bielkam)
- 1 vanilkový cukor
- 30 dkg margarínu
- 45 dkg hladkej múky
- 1 bal. prášku do pečiva
- 2 dl mlieka
- práškový cukor
Príprava:
- Predhrejeme rúru na 180°C. Višne necháme odkvapkať na sitku.
- Vajíčka oddelíme do dvoch misiek. Bielka vyšľaháme so štipkou cukru na pevnú penu. (mixérom).
- Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme mäkký margarín, múku, prášok do pečiva a mlieko. Vymiešame hladké cesto. Na konci opatrne primiešame pevnú penu z bielkov.
- Plech vyložíme papierom na pečenie (stredne veľký) a nalejeme cesto. Na vrch rovnomerne položíme višne a vložíme do rúry. Pečieme cca 50 minút pri teplote 180 °C.
- Upečený koláč posypeme práškovým cukrom a nakrájame na kocky.