Babka mi ukáza domáci recept na višňovú bublaninu

Prísady:

  • dva poháre višňového kompótu bez kôstky (70-80 dkg)
  • 6 vajec
  • 25 dkg cukru (+štipka ku bielkam)
  • 1 vanilkový cukor
  • 30 dkg margarínu
  • 45 dkg hladkej múky
  • 1 bal. prášku do pečiva
  • 2 dl mlieka
  • práškový cukor

Príprava:

  1. Predhrejeme rúru na 180°C. Višne necháme odkvapkať na sitku.
  2. Vajíčka oddelíme do dvoch misiek. Bielka vyšľaháme so štipkou cukru na pevnú penu. (mixérom).
  3. Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme mäkký margarín, múku, prášok do pečiva a mlieko. Vymiešame hladké cesto. Na konci opatrne primiešame pevnú penu z bielkov.
  4. Plech vyložíme papierom na pečenie (stredne veľký) a nalejeme cesto. Na vrch rovnomerne položíme višne a vložíme do rúry. Pečieme cca 50 minút pri teplote 180 °C.
  5. Upečený koláč posypeme práškovým cukrom a nakrájame na kocky.