Rýchli karemelovo – višňový zákusok. Návšteva nechce odísť, kým im nedám z neho na cestu

Prísady:

Množstvo je na plech o veľkosti 20×30

  • 50 dkg višní bez kôstky
  • 10 dkg kryštálového cukru
  • 1 dl mlieka
  • 5 vajec
  • 8 dkg práškového cukru
  • 8 dkg roztopeného masla
  • 23 dkg polohrubej múky
  • ½ bal. prášku do pečiva
  • štipka soli

Na vymastenie plechu:

  • 5 dkg masla
  • 1 pl múky

Na vrch:

  • 10 dkg čokolády na varenie
  • 1 pl oleja
  • 3 dkg pražených mandľových lupienok

Príprava:

  1. Višne necháme odkvapkať. Plech potrieme margarínom a posypeme múkou a vložíme do mrazničky.
  2. Najprv si pripravíme karamel. Kryštálový cukor necháme rozpustiť a keď zhnedne odstavíme zo šporáka a prilejeme mlieko. Vrátime na oheň a miešame kým sa nerozpustí, potom necháme vychladnúť.
  3. Vajíčka vymiešame s práškovým cukrom do peny. Prilejeme karamel a roztopené maslo. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a soľ. Cesto vylejeme na vychladený plech a posypeme višňami.
  4. Pečieme pri teplote 180°C asi 25 minút. Dvierka trošku odchýlime a necháme ich otvorené počas pečenia. Stačí ich podoprieť vareškou. Hotový koláč necháme vychladnúť.
  5. Čokoládu roztopíme, pridáme olej a rozmiešame. Koláč polejeme čokoládou a posypeme mandľami. Po stuhnutí čokolády môžeme krájať.

Back To Top