Recept na domáci chlieb z vrecúška, ktorý sa nikdy nepokazí – vydrží čerstvý aj niekoľko dní

Pripravte si recept na chutný chlieb pomocou tejto originálnej metódy, na ktorú budete potrebovať vrecúško.  Výsledok prekoná všetky vaše očakávania.

Je veľmi dôležité používať kvalitné droždie. Predtým, ako začnete miesiť cesto, vždy si skontrolujte stav kvasenia. Ak po zmiešaní s vodou a cukrom po niekoľkých minútach uvidíte bublinky, znamená to, že droždie si robí svoju prácu.

Хлеб в рукаве

Ingrediencie

  • 420 g hladkej múky
  • 3-4 PL slnečnicového oleja
  • 7 g droždia
  • 270 ml vody
  • 1 ČL cukru
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL rasce

Postup

Zahrejte si vodu na 40 stupňov a rozpustite v nej droždie a cukor. Po 10 minútach pridajte kmín, soľ, preosiatu múku a miešajte. Nalejte 2 polievkové lyžice oleja a zjednoťte si celú zmes.

тесто на хлеб

Cesto bude dosť lepivé. Aby ste ho zbytočne nepresypali múkou, natrite si ruky slnečnicovým olejom a vypracujte cesto. Potom ho už len prekryte potravinovou fóliou a nechajte pôsobiť na teplom mieste 45 minút.

замес с помощью масла

Cesto spracujte rukami, položte ho do stredu, znovu zakryte fóliou a nechajte nakysnúť ďalších 30 minút.

эластичное тесто

Pracovnú dosku posypte múku, položte naň cesto a posypte ho múkou. Rukami vytvorte obdĺžnikový tvar s hrúbkou 1,5–2 cm, vytvorte zvitok, konce zatlačte a celé cesto pretočte tak, aby bol šev dole.

рулет из теста

Po celom chlebe urobte niekoľko malých šikmých rezov. Preložte ho do vrecúška na pečenie, zaviažte ho na oboch stranách. Preložte na plech a nechajte 15-20 minút odstáť.

батон в рукаве

Plech vložte do studenej rúry, približne do stredu. Zapnite rúru na 200 stupňov a pečte 45 minút od okamihu, keď ju zapnete. Hotový bochník vyberte a preneste na mriežku. Po úplnom vychladnutí môžete nakrájať.

домашний хлеб

Takto vyrobený biely chlieb je oveľa chutnejší a jemnejší ako kupované z obchodu. Vďaka vrecúšku sa prepečie rovnomerne a vôbec sa nepripáli. A aj napriek tomu, že bude uzatvorený, nemusíte sa bať, že by nebol chrumkavý. Tento recept je skutočný hit!

 

Zdroj:

Back To Top