Ako schudnúť: odborník na výživu sa podelí o svoje skúsenosti

Pri pohľade na niektorých známych odborníkov na výživu, si určite mnohí z vás položili otázku: vyzerali vždy tak dobre? Možno patria k tým šťastlivcom, ktorí majú rýchly metabolizmus. Samozrejme, nevzťahuje sa to na všetkých. Avšak Ilana Muhlsteinová určite vie, ako správne chudnúť, keďže sa o tom presvedčila z vlastnej skúsenosti. Podarilo sa jej zhodiť 45 kg!

способ похудения

Odborníčka na chudnutie a výživu pravidelne zdieľa tipy na svojom blogu. Prečítajte si tie najefektívnejšie, ale aj to, ako sa jej podarilo zvíťaziť nad obezitou.

Je prekvapujúce, že táto žena si kedysi len ledva dokázala obliecť džínsy veľkosti XXXL. Od detstva po vysokú školu pribrala na základe stresu z rozvodu svojich rodičov. Skúšala s tým niečo robiť? Samozrejme!

Navštevovala dokonca špeciálne tábory na chudnutie. Na ten čas si spomína rada: nikto neodsudzoval jej vzhľad a pomáhali jej s jedlom. Len čo sa ale vrátil z tábora, váha začala opäť rýchlo rásť. To sa dialo zakaždým, až kým sa nerozhodla schudnúť natrvalo. Tu je niekoľko zásad, ktoré si kvôli tomu vytvorila.

Jedzte dostatočne veľa, ale nie všetko

Odborníčka na výživu hovorí, že sa neustále hnala za pocitom sýtosti. V tábore ju učili, že plný žalúdok neznamená prejedanie sa. Že existuje veľa produktov, ktoré tomu môžu pomôcť. Napríklad, obilniny, ovocie alebo zelenina. Sú bohaté na vlákninu a živiny, ale s nízkym obsahom sacharidov.

              Instagram

Viac bielkovín

Ďalším tajomstvom sýtosti a dobrého vzhľadu sú bielkoviny. Mäso, ryby, strukoviny a ďalšie zdroje bielkovín udržujú pružnosť pokožky pri chudnutí. Okrem toho, sú veľmi výživné a pomáhajú dlhodobo zmierňovať hlad, či chuť na sladké.

Dostatok vody

Pravdepodobne ste už o tom počuli, ale v skutočnosti nejde o povinné dva litre vody denne. Skôr o to, aby ste nezabudli dopĺňať tekutiny počas celého dňa. Ak dôjde k narušeniu rovnováhy, telo sa bude toxínov zbavovať omnoho pomalšie. Mnoho ľudí si navyše často zamieňa pocit smädu s pocitom hladu.

Instagram 

Korenie je váš priateľ

Vyradiť zo stravy cukor, nezdravé tuky, chrumkavú kožu na kuracích stehnách je náročnejšie psychicky, než fyzicky. Preto je v poriadku, ak nájdete záchranu v korení. Odborníci na výživu zdôrazňujú, že zázvor a kajenské korenie pomáhajú odbúravať tukové bunky.

Instagramový príspevok, ktorý zdieľal používateľ @ilanamuhlsteinrdInstagram 

Upriamte sa na pomalé sacharidy

Chlieb je rôzny. Celozrnné kaše a chlieb urobia viac úžitku, než škody. To isté platí pre cestoviny z tvrdej pšenice. Všetko sú to zdravé pomalé sacharidy. Trvá im dlho, kým sa strávia v žalúdku a naplnia vás potrebnou energiou.

Instagramový príspevok, ktorý zdieľal používateľ @ilanamuhlsteinrd Instagram

Taktiež nezabúdajte, aby ste zmenili nielen svoje stravovacie návyky, ale svoj postoj k životu. Nedržte diétu, ale veďte si denník o jedle, aby ste jasne videli, ktoré jedlo je pre vás to pravé. Jej hlavným princípom je neodkladať veci na neskôr! A určite si nehovorte, že od pondelka začnete chudnúť.

 

Zdroj: sovkusom.ru