Domáci krémový jablkový koláč s najlepšou chuťou – hotový už za 40 minút!

Jabĺk sa tento rok vďaka teplej jari a letu urodilo naozaj veľa. To je dobrá správa pre každého milovníka tohto okrúhleho a veľmi zdravého ovocia. Ak nemáte radi surové jablká, skúste ich v koláči!

Skvelú príležitosť Vám predkladá napríklad tento jednoduchý recept. Spotrebujete úrodu a ešte si môžete spolu s rodinou vychutnať ľadovú kávu ak nej kúsok tohto vynikajúceho koláča s jablkami a krémom.

zloženie

  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • Pol hrnčeka vody
  • 150 g masla
  • 0,5 lyžičky prášku na pečenie zmiešaného s octom
  • 1 kg jabĺk

zloženie krému

  • 1 hrnček kyslej smotany
  • 1 hrnček cukru
  • 1 vajce
  • 2 lyžice múky

Príprava

Zmiešajte múku s maslom, pridajte vodu a prášok na pečenie. Premiešajte cesto a akonáhle prestane lepiť, navrstvite ho do vymastenej formy. Na cesto položte bohatú vrstvu olúpaných a nakrájaných jabĺk.

Zmiešajte za pomoci robotov všetky ingrediencie krému a rozprestrite ho na plátky jabĺk.

Pečte koláč v rúre pri 200 stupňoch po dobu 40 až 45 minút. Po vychladnutí ho posypte práškovým cukrom.

Back To Top