Recept: Kyslá kapusta rýchlo a jednoducho BEZ OCTU. Toto musíte vyskúšať

Pripravte si chutnú kyslú kapustu, na ktorú nebudete potrebovať ani kvapku octu.

Z uvedeného množstva ingrediencií získate 2 litrové sklá vynikajúcej prílohy. Nezabudnite do nádoby naliať aj šťavu spolu s kapustou. Vďaka tomu vám kapusta vydrží omnoho dlhšie.

Ingrediencie

  • 950 g bielej kapusty
  • 20-25 g soli
  • 50 g mrkvy

Postup

Zrelú kapustu nakrájajte na kúsky, ktoré sú vhodné na uchopenie dlaňou. Nastrúhajte ich na špeciálnom strúhadle na kapustu. Odstráňte zbytočne veľké pásy listov.

Nastrúhanú kapustu preložte do misy a zasypte soľou. Kapustu roztlačte rukami. Do tej istej misky nastrúhajte očistenú mrkvu a všetko dôkladne premiešajte.

Keďže kapusty je veľa, treba ju dlho premiešavať. Hneď ako zelenina začne produkovať šťavu, prejdite do druhej fázy. Kapustu a mrkvu v miske pevne zatlačte na dno.

Utesnite to doskou, ktorá má o niečo menší priemer ako miska. Doska musí byť priedušná, no zároveň musí vytvoriť tlak na kapustu. Položte na ňu napríklad 3-litrovú nádobu s vodou.

Kapusta by sa mala „topiť“ vo vlastnej šťave. Kapustu nechajte deň kvasiť v teplej miestnosti. Objavia sa v nej bubliny. Odstráňte dosku a poprepichujte kapustu dlhými kliešťami.

Potom to znova zatlačte doskou – kyslá kapusta podľa tohto receptu bude hotová na 3. deň.

Keď je hotová, preneste ju spolu so šťavou do sklenených pohárov. Nádobu zatvorte plastovými viečkami, urobte do nich otvory. Ak chcete zastaviť kvasenie, vložte kapustu do chladničky alebo pivnice. Dobrú chuť!

 

Zdroj: sovkusom.ru
Back To Top