Recept: Nakladané paradajky. Robím ich aj v zime a rozdávam ich každému. Nikdy sa nepokazia

Pripravte si lahodné, sladké paradajky, ktoré budú skvelou súčasťou nejedného pokrmu.

Ingrediencie

  • 1,8 kg paradajok
  • 1,5 litra vody
  • 3 bobkové listy
  • 6 ks celého čierneho a nového korenia korenie
  • 200 g cukru
  • 1 pl soli
  • 100 ml octu (9%)
  • Kôpor
  • 3 klinčeky – voliteľné

Postup

Vyberte si také paradajky, aby boli pevné. Vďaka tomu nepopraskajú.

Umyte ich a urobte pár vpichov špáradlom v blízkosti stopky.

Do čistých skiel na zaváranie vložte kôpor a korenie.

Paradajky vložte do skiel, naplňte ich vriacou vodou a prikryte viečkami.

Nechajte odstáť 15 minút.

Prelejte vodu do hrnca a pridajte korenie, kôpor, klinčeky, soľ, cukor, ak chcete, nalejte aj ocot. Priveďte to k varu, pár minút povarte a nalejte do skiel.

Uzatvorte viečkami, prevráťte dnom nahor a zabaľte ich do utierok, kým nevychladnú.

Skladujte v pivnici alebo v špajzovej skrinke.

Paradajky sa dajú použiť ako pasta na pizzu alebo na výrobu rôznych paradajkových omáčok.

 

Zdroj: souspark.ru
Back To Top