Recept: Dusená kapusta s obrovskou dávkou vitamínov

Túto kapustovú zmes si obľúbi celá rodina a je skvelá nie len samostatne, ale aj ako plnka do koláčov. Všetko je pripravené jednoducho a rýchlo.

Ingrediencie

  • 1,3 kg kapusty
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • ½ sladkej papriky
  • 2 pl paradajkovej pasty
  • 10 pl rastlinného oleja
  • 1 čl papriky
  • 1 čl soli
  • Korenie a bylinky podľa chuti

Postup

Nakrájajte kapustu na tenké kúsky.

Cibuľu nakrájajte na tenké polkrúžky a asi 5 minút ju nechajte smažiť na rastlinnom oleji.

Následne pridajte mrkvu nakrájanú na pásiky alebo nastrúhanú.

Pridajte kapustu, premiešajte a duste 15 minút na miernom ohni. Nezakrývajte, ale pravidelne miešajte.

Podľa chuti osoľte, pridajte papriku a duste 5 minút.

Pridáme paradajkovú pastu a nechajte podusiť ďalších 5 minút.

Teraz môžete pridať ľubovoľné bylinky podľa chuti, osoľte a okoreňte.

Tip: Ak chcete mäkkú kapustu, môžete ju prikryť a podusiť do mäkka.

Podávajte ako prílohu alebo použite ako náplň do slaných koláčov. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdroj: souspark.ru