Krehké bravčové mäso pečené po Srbsky: Jemne pikantná chuť vám absolútne učaruje

Ak máte radi ľahko pikantné jedlá, ktoré nespôsobí oheň vo vašich ústach, ale len jemne zaštípou na jazyku, potom určite musíte vyskúšať bravčové mäso pečené po Srbsku – takú dobrotu ste totiž ešte nikdy nejedli!

Recept na bravčové mäso po Srbsku som dostala od kamarátky, ktorá ho má od príbuzných žijúcich v Srbsku. Mám rada jemne ostré jedlá a tento pokrm dokáže úplne uchvátiť moje chuťové bunky. Nie je príliš pálivý, ale napriek tomu ľahučko štípe na jazyku.

Čo budete potrebovať na prípravu?

  • 1 kg bravčového mäsa
  • 2 kg zemiakov
  • 1 polievkovú lyžicu horčice
  • 2 polievkové lyžice pálivého kečupu
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 1 čajovú lyžičku majoránky
  • 1 čajovú lyžičku worcesterskej omáčky
  • 1 čajovú lyžičku mletej papriky
  • 2 čajové lyžičky soli
  • 1 čajovú lyžičku drvenej rasce

Ako postupovať pri príprave?

  1. Mäso umyte, osušte a nakrájajte na plátky.
  2. Zo surovín (okrem zemiakov) pripravte marinádu a do tej mäso naložte aspoň na 2 hodiny.
  3. Medzitým si pripravte zemiaky, ktoré umyjeme, ošúpeme a nakrájame na kocky.
  4. Pripravte si zapekaciu misu, ktorú vymažte maslom, naskladajte do nej zemiaky a na tie navrstvite mäso spoločne s marinádou.
  5. Zapekaciu misu potom prikryte alobalom a vložte do predhriatej rúry.
  6. Pečte na 200 ° C cca 40 minút.
  7. Po uplynutí doby alobal zložte, teplotu znížte na 180 ° C a pečte ešte 25 minút.

Bravčové mäso pečené po Srbsku mám rada nielen preto, že má dokonale vyvážené chute, ale zároveň aj preto, že je to obed tzv. Z jedného hrnca (v tomto prípade z jednej zapekacej misy) , takže nemám doma hromadu riadu a ešte si báječne pochutíme .

Back To Top