Krustová roláda, orechové cesto, famózny vanilkový krém s karamelizovanými vlašskými orechmi!

Najchutnejší orechový koláč, podľa mňa! Viac orechové si neviem ani predstaviť!

Prísady na 2 rolády a príprava:

10 bielkov a 25 dkg cukru vyšľaháme na pevnú penu. Opatrne primiešame 25 dkg mletých orechov a 2 lyžice hladkej múky. Cesto vylejeme na plech, vyložený papierom na pečenie a upečieme 2 pláty. Ešte za tepla odstránime papier a zrolujeme v tom istom papieri aby sa nám cesto nezlepilo.

Krém – 1 vanilkový puding vymiešame s 10 žĺtkami, pridáme 6-7 lyžičiek cukru, pol litra mlieka a uvaríme hustý puding. Po vychladnutí pridáme 25 dkg masla alebo margarínu.

Krust- 10 dkg cukru skaramelizujeme a pridáme 10 dkg vlašských orechov. Vylejeme na papier na pečenie ktorý potrieme olejom. Necháme vychladnúť a zomelieme alebo rozdrvíme.

Príprava- piškótové cesto potrieme krémom, posypeme krustou a zrolujeme. Potrieme aj vrch a posypeme krustou.

zdroj: ketkes.com 


[instagram-feed followtext="PRIDAJTE SA NA NÁŠ INSTAGRAM"]