Máte doma starší chlieb? Stačí len pár zárezov, obľúbené prísady a za pár minút máte jedlo ako lusk!

Našli ste doma starší chlieb, ktorý už nie je tak zďaleka chrumkavý a chutný? Vyskúšajte tento skvelý recept, vďaka ktorému vykúzlite zo starého chleba úžasnú pochúťku.

Stačí nahliadnuť do chladničky, vybrať si pár prísad, ktoré máte po ruke, urobiť do chleba zárezy, naplniť a šup s ním do rúry. Výborná večera alebo pohostenie pre návštevy je na svete!

Čo potrebujeme:
3 vajcia uvarené natvrdo
Pikantná saláma (cca 70 g)
Šunku (cca 100 g)
Slaninu (cca 100 g)
1 červenú cibuľu nakrájanú
200 g syra (môžeme použiť rôzne druhy syra)
Paradajky, papriku, kečup a pod.
Na vrch:

strúhaný syr
rozpustené maslo
Petržlenovú vňať alebo zelenú cibuľku

postup:
Na povrchu chleba urobíme hlboké zárezy priečne i pozdĺžne tak, aby sme ho úplne neprerezali.

Teraz do zárezov naplníme prísady, ktoré sme si prichystali – môžete požiť čokoľvek, čo máte po ruke.

Neváhajte pridať aj plátky zeleniny (paradajky, papriku ..). Chleba preložíme do zapekacej misy vystlanej papierom na pečenie.

Povrch potrieme maslom, posypeme syrom – môžeme pridať aj zelené bylinky.

Prikryjeme alobalom, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút. Potom alobal zložíme a necháme ešte 10-15 minút zapiecť.

Back To Top