Tieto palacinky som našla po miske fazuľovej polievky, každému chutili, lebo neboli až také sladké. Recept na palacinkové cesto som zato nenapísala, lebo ja nikdy nemeriam z čoho koľko dávam. Robím ho z 1kg múky a k tomu primiešavam toľko vecí, aby som mala akurát dobré cesto. Ja neľúbim hrozienka, tak kvôli tomu si viem predstaviť tieto palacinky aj s višňami. Keď vyberieme z rúry, tak nemusíme hneď panikáriť, že poleva je ešte tekutá, pretože keď necháme oddýchnuť, tak palacinky vsajú do seba tú polevu.
Suroviny / 4 porcie:
Plnka:
- 50 dkg krémový tvaroh
- 3 ks vajíčka
- 10 dkg cukor
- 2 pl margarín
- 2 bal. vanilkový cukor
- 2 pl rum
- Nastrúhaná kôra z jedného citróna
- 1 dl slnečnicový olej
- 1 štipka soli
- 10 dkg hrozienka ( podľa chuti )
- 1 pl margarín ( na vytretie pekáča )
Poleva:
- 2 ks vajíčka
- 2 dl mlieko
- 15 dkg cukor
- 2 bal. vanilkový cukor
45 minút / predpríprava: 15 minút / pečenie 30 minút
Príprava:
- Palacinkové cesto si každý urobí podľa seba.
- Ku plnke hrozienka namočíme v teplej vode. Vajíčka rozdelíme a bielka vymiešame s 1 štipkou soli na tuhý sneh.
- Margarín vymiešame s cukrom a so žĺtkami na penu. Pridáme tvaroh a citrónovú kôru, potom hrozienka a rum a nakoniec opatrne primiešame vymiešaný sneh z bielok.
- Palacinky natrieme tvarohovým krémom a potom prerežeme na polovicu a na tesno naukladáme do pekáča, ktorý je vytretí margarínom.
- Ku poleve vajíčka vymiešame na penu s cukrom, s vanilkovým cukrom a potom prilejeme aj mlieko. Polevu nalejeme na vrch palaciniek ( ja som ešte troška margarínu nakrájala na kocky a dala som na vrch ), a v horúcej rúre na zlatohnedú farbu pečieme 20-25 minút.
- Keď sú palacinky hotové, tak 5 minút necháme vychladnúť a potom podľa chuti posypeme práškovým cukrom a servírujeme v pekáči.
Stupeň pečenia: 200°C
zdroj:nosalty.hu