INGREDIENCIE(pre 6 ľudí)
-1kg bravčové
-15dkg údená slanina
-2 červené cibule
-2 paprika
-1 paradajka
-polievková lyžica červenej papriky
-malá lyžička mletej rasce
-0,5 dl koňak
-1dl suché biele víno
-2dl smotany na varenie
-1 polievková lyžica droždia
-soľ a mleté korenie podľa chuti
Príprava
-Zo slaniny porezanej na kocky vypečieme masť,potom porezanú červenú cibuľu pridáme a chvíľku pečieme. Potom posypem červenou paprikou,pridám narezané papriky a na pásiky narezané mäso. Posolíme,pokoreníme,prilejeme koňak a kým mäso nemá bielu farbu (nezbledne) tak pečieme,potom prilejeme víno a necháme variť kým mäso nezmäkne. Keď sa prevarí šťava nahradíme ju vodou. Droždie a smotanu rozmiešam osobitne a pridám k tomu horúcu šťavu z pečeného mäsa. Rozmiešam,prilejem späť k mäsu a trośku varím. Potom jedlo podávam s cestovinami.
ketkes.hu