Zabudnite na všetky choroby. Červená repa spraví s vašim telom doslova zázraky! Recept vo vnútri

Ľudia už dávno poznajú výhody tejto koreňovej zeleniny. Aj v Byzancii používali liečitelia šťavu z repy ako liek na mnohé choroby. Prostredníctvom mnohých experimentov bolo dokázané, že repa je silný nástroj, ktorý pomáha vyčistiť krv, spáliť „zlý“ cholesterol, znížiť krvný tlak, eliminovať toxíny a škodlivé látky.

Okrem všetkých vyššie uvedených vlastností, moderní lekári dospeli k záveru, že špeciálna kombinácia účinných látok, ktorá je v tomto koreninovom plode, pomáha spomaľovať rast atypických buniek v ľudskom tele. To znamená, že pravidelnou konzumáciou repy môžete predísť rôznym onkologickým ochoreniam.

чем полезна свекла для организма человека

Mnoho ľudí však uprednostňuje užívanie tabletiek a neobťažujú sa každodennou prípravou jedál z cvikly. Rozhodli sme sa prezradiť vám, ako si vybrať najužitočnejší druh tejto zeleniny a spolu s ním aj recept na prípravu liečivého smoothie!

  1. Repa obyčajná Hlavnou a jedinečnou vlastnosťou tohto druhu koreňa je to, že sa môže jesť aj s listami. Stolová repa sa najčastejšie používa na varenie boršču, prípravu šalátov a rôznych predkrmov. Táto odroda je bohatá na vitamín A a kyselinu askorbovú.чем полезна свекла для организма человека
  2. Červená repa Tento druh repy je veľmi populárny u ľudí trpiacich na problémy s tráviacim traktom. Červená repa taktiež úspešne bojuje proti infekčným chorobám.
  3. Repa kŕmna Táto odroda repy dokáže mať obrovské rozmery: niekedy hmotnosť jedného koreňa môže dosiahnuť aj 14 kilogramov. Kŕmna repa sa často pridáva do potravy pre zvieratá ako doplnok vitamínov. Ľudia ju tiež používajú ako nástroj na hojenie rán.чем полезна свекла для организма человека
  4. Cukrová repa Tento druhy repy obsahuje vysoké množstvo sacharózy. Z tohto dôvodu predstavuje najlepšiu surovinu na výrobu cukru.чем полезна свекла для организма человека

Môžeme teda dospieť k záveru, že najprospešnejšia pre naše telo je obyčajná a červená repa. Tieto odrody sú najvhodnejšie na výrobu polievok, šalátov, čerstvých štiav a rôznych zdravých nápojov.

Rozhodli sme sa s vami zdieľať neuveriteľne užitočný nápoj, ktorý pomôže zlepšiť fungovanie vášho gastrointestinálneho traktu a tiež stabilizovať zvýšený krvný tlak.

 

Potrebujete

  • 1 stredne veľká cvikla
  • 1 mrkva
  • 1 jablko
  • 250 ml vody

Postup

  1. Všetky ingrediencie si narežte na menšie kúsky a vložte do mixéra.чем полезна свекла для организма человека
  2. Pridajte vodu a všetko rozmixujte do jednotnej konzistencie.

Takéto smoothie určite poteší aj vaše deti! Ľudia trpiaci na hypertenziu by mali tento nápoj konzumovať najmenej 3-krát týždenne.

Máte radi červenú repu? Nezabudnite sa o tento zaujímavý článok podeliť aj s vašimi priateľmi na Facebooku!

zdroj:takprosto.cc