najlepší recept na domáce fánky. Najťažšie je to čakanie kým sa dopečú, no potom sa hneď zjedia

Sú jedoducho pripraviteľné, chutné a nedajú sa pokaziť! Posypané škoricovým cukrom chutia ešte lepšie.

Prísady:

  • 1,5 hrnčeka jogurtu
  • 1 vajíčko
  • 3 pl cukru
  • 2 pl oleja
  • ½ lyžičky oleja
  • ½ lyžičky sódy bikarbóny
  • 2-3 hrnčeky hladkej
  • 1 bal. vanilkového cukru

 

Príprava:

 

Prísady na cesto vložíme do misky a vymiesíme hladké cesto. Najprv pridáme len dva hrnčeky múky a ak by sa cesto lepilo tak po kúsku pridáváme ešte trošku. Po vymiesení cesto zakryjeme a necháme odležať 20 minút. Cesto si rozdelíme na dve časti a vyvľkáme na hrúbku 1 cm. Nakrájáme na obdlžníky. V strede každého urobíme zárez, cez ktorý pretiahneme jednu polovicu cesta. Vytvoria sa nám mašličky, ktoré pečieme na horúcom oleji. Pred podávaním ich posypeme práškovým cukrom.