Jeden z najdôležitejších potravín sú práve zemiaky, ani si nevieme predstaviť život bez nich. Ale občas neuškodí preskočiť pečené zemiaky a kašu.
Prísady:
1 kg zemiakov
40 ml sójovej omáčky
40 ml rastlinného oleja
2-3 strúčiky cesnaku
1 zväzok petržlenovej vňate
soľ, korenie
Prísady na omáčku:
100 g kyslej smotany
2 pl majonézy
1 čl bazalky
soľ, korenie
Príprava:
zemiaky očisti a nakrájaj na mesiačiky. Daj ich do hrnca povar ich 5-7 minút bez soli.
Priprav si marinádu: Zmiešaj sójovú omáčku s olejom a s pretlačeným cesnakom. Podľa chuti pridaj soľ a korenie a dôkladne premiešaj.
Povarené zemiaky sceď, nechaj ich trošku vychladnúť a zamiešaj ich do marinády.
Pečiaci papier natri olejom a rozlož naň marinované zemiaky.
V predohriatej rúre na 200°C peč zemiaky 20 minút. Počas pečenia ich prevracaj aby sa upiekli z každej strany rovnako. Nakoniec ich posyp nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Priprav omáčku zmiešaním majonézy so smotanou a bazalkou. Ochutiť môžeš podľa chuti. Podávaj spolu so zemiakmi.
Recept od Veroniky Sedlinovej
Máte aj vy podobne chutný recept? Pošlite nám ho s postupom aj fotkami na radynadzlato@centrum.sk a radi ho uverejníme