Výdatná a nízkokalorická príloha v podobe karfióla so syrom je skvelou voľbou. Nič lepšie neexistuje

Vyprážaný karfiol pozná asi každý jeden z nás, no našťastie existuje mnoho receptov, ako si ho môžete pripraviť aj inak. Okrem toho by ste mali karfiol zaradiť do vášho jedálnička z niekoľkých dôvodov. Po prvé, vďaka obsahu vlákniny, pomáha znižovať riziko vzniku rakoviny. Po druhé, podporuje zdravie kardiovaskulárneho systému. Po tretie, obsahuje antioxidanty podieľajúce sa na regenerácii organizmu.

Запеченная цветная капуста с сыром

Potrebujete

  • 1 karfiol
  • 100 g parmezánu
  • 3 PL olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Petržlen alebo iné bylinky
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Karfiol umyte a porozdeľujte na ružičky.
  2. Vezmite si hlbokú misku a nalejte do nej olivový olej.
  3. Strúčiky cesnaku prelisujte a pridajte ho do misky.
  4. Nastrúhajte si syr a 60 g vložte do misky spolu s karfiolom.
  5. Všetky ingrediencie dobre premiešajte, aby boli pokryté zmesou.
  6. Plech na pečenie vysteľte papierom na pečenie, vyložte ho karfiolom, osoľte a okoreňte.
  7. Rúru si vyhrejte na 200 stupňov a nechajte piecť 45 minút. Každých 15 minút karfiol otáčajte a po 30 minútach pečenia ho posypte zvyšným syrom.
  8. Petržlen si rozmixujte alebo nakrájajte najemno a posypte ním pripravený karfiol.

Ešte jeden tip: pri varení sa živiny karfiolu dostávajú do vody. Preto je vhodné, ak ho použijete ako vývar pri varení polievky!

Výsledok vyhľadávania obrázkov

zdroj:sovkusom.ru

Back To Top