Keď som túto glazúru robil po prvý krát, bol som veľmi znepokojený: tak som počkal pokiaľ glazúra nestuhla a výsledok bol očarujúci. Tento dezert bude vždy prinášať radosť na našom sviatočnom stole!
Tento recept bol nad moje očakávania, povlak na torte je veľmi krásny .Šumivý, lesklý povrch bez akéhokoľvek nedostatku … Okrem toho je neopísateľne vynikajúci. Čerešničkou je, že slávny cukrár Pierre Herm si tento pripravil špeciálne pre vás, milí čitatelia!
ZLOŽENIE
- 75 ml vody
- 150 ml medu
- 150 g kondenzovaného mlieka
- 1 polievková lyžica želatína
- 150 gramov cukru
- 150 g mliečnej čokolády
PRÍPRAVA
Namočiť želatínu do 30 ml vody, aby sa napučala, to trvá približne 15 minút.
Do hrnca s hrubým dnom dáme zostávajúcu vodu, med a cukor. Zmes sa privedie do varu a varte po dobu 2 minút.
Vyberte panvicu z tepla, pridajte kondenzované mlieko a napuchnutú želatínu. Potom pridáme rozdrvenú čokoládu, rýchlo zmes miešame, kým sa úplne nerozpustí.
Položíme tortu na tácku a rozlievame polevu, na ňu pomocou lyžice. V žiadnom prípade sa nevyrovnáva lyžicou – poleva sa samovoľne rozteká na tortu. Aby sa zabránilo bublinám, môžete naliať polevu na tortu cez jemné sitko.
Po 2 hodinách povlak stvrdne a koláč bude mať magický vzhľad!
Pre viac lesku, môžete pridať trochu koňaku! Zvyšok sa neodchyľuje od receptu: keď dodržíte postup a gramáž vznikne vám svietiaci dezert.
zdroj:bambler.ru