Pečená paprika trochu inak. Recept mám od kamošky zo Španielska. Tam to jedia na tony

Pečené papriky rúry sú ľahké, rýchle a chutné. Pridajte k nim trochu zeleniny a cesnaku a získajte lahodný pokrm!

Na prípravu potrebujete:

  • 750 g paradajok
  • 3 cibule
  • 10 ks sladkej papriky
  • 3-5 strúčikov cesnaku
  • Soľ, cukor, korenie, bylinky
  • Rastlinný olej

 

Postup

Cibuľu nakrájajte na polovičné krúžky a osmažte ju na rastlinnom oleji, kým nezískate zlatohnedú farbu.

Paradajky nastrúhajte tak, aby vám šupka zostala v rukách.

Paradajkovú šťavu k cibuli spolu s obľúbeným korením, soľou a cukrom. Premiešajte a nechajte dusiť na miernom ohni po dobu 5 minút.

Vezmite si akékoľvek bylinky, nasekajte ich najemno a vložte ich do panvice k paprikám. Premiešajte, povarte ešte pol minúty a odstráňte z plameňa.

Papriky poukladajte na mriežku, so stopkami.

Predhrejte si rúru na 200 stupňov a pečte ich približne 25 minút.

Po upečení ich vložte do vrecúšok, zaviažte ich a nechajte odstáť 20 minút.

Papriky následne vyberte a olúpte.

Do zmesi cibule a paradajok pridajte prelisovaný cesnak a premiešajte.

Vezmite si nádoby napríklad na zaváranie a postupujte nasledovne: na dno skla vložte vrstvu omáčky, na ňu vrstvu paprík, opäť vrstvu omáčky a vrstvu paprík. Striedajte, až kým nenaplníte celú nádobu. Zatvorte ju vekom a vložte do chladničky na 6 hodín.

Skvelá voľba na piknik alebo grilovanie!

 

Zdroj: sovkusom.ru

Back To Top