Jablkový lekvár ako od babičky. Chutí ako detská výživa a každý si ho zamiluje

Dnes si môžete pripraviť recept na chutný jablkový lekvár, ktorý má dlhoročnú tradíciu!

Potrebujete:

  • vedro jabĺk
  • 4 l cukru
  • 200 ml octu (9%)

 

Postup

Jablká umyte, no nešúpte. Nakrájajte ich na tenké plátky. Druhá možnosť je, že jablká nakrájate najemno a následne ich rozmixujete mixérom. V tomto prípade však dáme prednosť džemu, kde sú jablká nakrájané na plátky.

Do veľkého hrnca si presypte jablká, pridajte cukor a ocot. Nechajte ich odstáť  na 10 – 12 hodín, aby pustili šťavu.

Hrniec s jablkami vložte na sporák a varte asi 2,5 hodiny za občasného miešania.

Ešte horúci lekvár prelejte do sterilizovaných pohárov a zatočte uzávermi.

Teraz už viete, ako si vyrobiť domáci jablkový lekvár a určite uznáte, že všetko to úsilie pri krájaní jabĺk sa vyplatí. A nebojte sa, chuť octu nebudete vôbec cítiť!

 

Zdroj: takprosto.cc