Pripravte si gurmánsky obed, na ktorom si pochutí celá rodina!

Ponúkame vám recept, ktorého výsledkom bude mäkučké a šťavnaté mäso s lahodnou prílohou.

Ingrediencie

  • 500-600 g bravčového mäsa
  • 3 čl smotany
  • 2 čl horčice
  • 500 g zemiakov
  • 3 cibule
  • Polovica citróna
  • 100 g tvrdého syra
  • Korenie
  • bylinky

Postup

Mäso nakrájajte na hrubšie plátky, ako keď pripravujete rezne.

Ostrým nožom si urobte zárezy pozdĺž celého povrchu – na jednej strane mäsa v jednom smere, na druhej strane mäsa v druhom smere.

Kyslou smotanu si teraz zmiešajte s horčicou, soľou, korením podľa vášho výberu a koriandrom. Omáčku vymiešajte do hladka a namažte ju na mäso po oboch stranách.

Tip: Najprv si môžete mäso  osoliť a okoreniť, potom naň naniesť omáčku.

Mäso nechajte marinovať po dobu 20 – 30 minút.

Zemiaky si nastrúhajte na strúhadle, osoľte, okoreňte a premiešajte.

Cibuľu nakrájajte na tenké polovičné krúžky, osoľte a premiešajte ju rukami, aby pustila šťavu.

Šťavu z polovice citróna vytlačte do cibule, premiešajte a nechajte odstáť 5 minút.

Plech na pečenie vysteľte papierom na pečenie, rozmiestnite naň vrstvu zemiakov cca 1 cm a na vrch poukladajte mäso.

Cibuľu naukladajte na mäso.

Plech zakryte fóliou a vložte do rúry predhriatej na 200 stupňov –  pečte 40 minút.

Po 40 minútach odstráňte alobal a mäso posypte nastrúhaným syrom. Vložte ho do rúry a pečte ďalších 5 – 7 minút.

Prajeme vám dobrú chuť!

Zdroj: souspark.ru