Ponúkame vám recept, ktorého výsledkom bude mäkučké a šťavnaté mäso s lahodnou prílohou.
Ingrediencie
- 500-600 g bravčového mäsa
- 3 čl smotany
- 2 čl horčice
- 500 g zemiakov
- 3 cibule
- Polovica citróna
- 100 g tvrdého syra
- Korenie
- bylinky
Postup
Mäso nakrájajte na hrubšie plátky, ako keď pripravujete rezne.
Ostrým nožom si urobte zárezy pozdĺž celého povrchu – na jednej strane mäsa v jednom smere, na druhej strane mäsa v druhom smere.
Kyslou smotanu si teraz zmiešajte s horčicou, soľou, korením podľa vášho výberu a koriandrom. Omáčku vymiešajte do hladka a namažte ju na mäso po oboch stranách.
Tip: Najprv si môžete mäso osoliť a okoreniť, potom naň naniesť omáčku.
Mäso nechajte marinovať po dobu 20 – 30 minút.
Zemiaky si nastrúhajte na strúhadle, osoľte, okoreňte a premiešajte.
Cibuľu nakrájajte na tenké polovičné krúžky, osoľte a premiešajte ju rukami, aby pustila šťavu.
Šťavu z polovice citróna vytlačte do cibule, premiešajte a nechajte odstáť 5 minút.
Plech na pečenie vysteľte papierom na pečenie, rozmiestnite naň vrstvu zemiakov cca 1 cm a na vrch poukladajte mäso.
Cibuľu naukladajte na mäso.
Plech zakryte fóliou a vložte do rúry predhriatej na 200 stupňov – pečte 40 minút.
Po 40 minútach odstráňte alobal a mäso posypte nastrúhaným syrom. Vložte ho do rúry a pečte ďalších 5 – 7 minút.
Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: souspark.ru