Cuketovo-papriková zmes, ktorá vám pripomenie horúce leto uprostred chladnej zimy

Ingrediencie

  • 2 cukety
  • 280 g mrkvy
  • 350 g cibule
  • 2 kg paradajok
  • 200 g cukru
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 600 g papriky
  • 150 ml oleja
  • 10-15 ks celého čierneho korenia
  • 2 pl cukru
  • 100 ml octu

Postup

Cukety umyte, zbavte ich koncov a nakrájajte na malé kocky. Papriku zbavenú od semienok vložte do mixéra a rozmixujte.

Očistite si mrkvy a nastrúhajte ich na strúhadle. Cibuľu a paradajky pretlačte cez mlynček na mäso alebo ich  nasekajte v mixéri. Podľa potreby môžete pridať nasekaný kôpor a čili. Vďaka nim bude predjedlo aromatickejšie a chutnejšie.

Všetku pripravenú zeleninu okrem cukety preneste do hlbokého hrnca. Pridajte doň olej, cukor a soľ, korenie a nasekaný cesnak.

Zmes nechajte zohriať na miernom ohni. Potom do nej pridajte cuketu a za občasného miešania varte 40 – 50 minút. Dajte si pozor, aby sa vám nič nepripálilo.

Na konci varenia prilejte ocot a premiešajte. Zmes okamžite vložte do skiel, ktoré musia byť vopred sterilizované.

Zatvorte ich viečkami, prevráťte hore dnom a zabaľte do deky. Počkajte, kým nádoby celkom nevychladnú.

Pripravené sklá môžete skladovať v pivnici alebo v komore. Môžete to podávať k zemiakom, prípadne k ryži s mäsom alebo len tak s chlebom. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdroj: sovkusom.ru