Banánová roláda bez múky, na ktorej si pochutí celá rodina

Chcete prekvapiť svoju rodinu lahodným a zdravým dezertom? Pripravte si banánovú roládu! Charakteristickým znakom tohto receptu je to, že piškótové cesto je pripravené bez štipky múky, vôňa kakaa a chuť tvarohovej vrstvy s banánmi nikoho nenechá ľahostajným!

Ingrediencie do piškótového cesta:

  • 70 g práškového cukru
  • 3 vajcia
  • 45 g kakaa
  • 0,5 čl. prášku do pečiva
  • štipka soli

Ingrediencie na plnku:

  • 2 banány
  • 60 g masla
  • 250 g tvarohu
  • 35 g práškového cukru
  • 2 g vanilky
  • 1 citrón

Príprava:

  1. Vyšľahajte si vajcia. Pridajte k nim práškový cukor a štipku soli. Pokračujte v šľahaní, kým nezískate pevné vrcholčeky.

тісто на рулет

  1. Cez sito si preosejte kakao a prášok do pečiva rovno do vyšľahaných vajíčok. Zmes vymiešajte silikónovou špachtľou, kým nezískate hladké cesto. Rovnomerne ho rozložte na obdĺžnikový plech (v tomto prípade 24 x 33 centimetrov), ktorý je pokrytý papierom na pečenie.

як приготувати бісквіт

  1. Piškótové cesto pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov 12 až 15 minút. Teplé cesto zrolujte do rolády, no neoddeľujte ho od papiera na pečenie. Nechajte ho takto, kým úplne nevychladne.

бісквіт без борошна

  1. Na prípravu plnky si zmiešajte tvaroh, kúsok mäkkého masla, práškový cukor, vanilku a kôru z jedného citróna. Všetko si vyšľahajte v mixéri, až kým nevytvoríte jemnú náplň.

як приготувати рулет

  1. Rozviňte si upečené cesto a oddeľte ho od papiera na pečenie. Následne naň rovnomerne naneste tvarohovú plnku. Položte banán na okraj rolády. Pevným stlačením cesta začnite s otáčaním rolády. Tú po zrolovaní zabaľte do potravinovej fólie a vložte do chladničky, najlepšie na noc.

апетитний рулет

  1. Ráno ju vyberte a vrch môžete posypať kakaovým práškom. Dobrú chuť!

рулет з бананом і сиром

V prípade potreby ho môžete ozdobiť práškovým cukrom, kandizovaným ovocím, strúhanou čokoládou  alebo bobuľovitým ovocím.

 

Zdroj: sovkusom

Back To Top