Chcete prekvapiť svoju rodinu lahodným a zdravým dezertom? Pripravte si banánovú roládu! Charakteristickým znakom tohto receptu je to, že piškótové cesto je pripravené bez štipky múky, vôňa kakaa a chuť tvarohovej vrstvy s banánmi nikoho nenechá ľahostajným!
Ingrediencie do piškótového cesta:
- 70 g práškového cukru
- 3 vajcia
- 45 g kakaa
- 0,5 čl. prášku do pečiva
- štipka soli
Ingrediencie na plnku:
- 2 banány
- 60 g masla
- 250 g tvarohu
- 35 g práškového cukru
- 2 g vanilky
- 1 citrón
Príprava:
- Vyšľahajte si vajcia. Pridajte k nim práškový cukor a štipku soli. Pokračujte v šľahaní, kým nezískate pevné vrcholčeky.
- Cez sito si preosejte kakao a prášok do pečiva rovno do vyšľahaných vajíčok. Zmes vymiešajte silikónovou špachtľou, kým nezískate hladké cesto. Rovnomerne ho rozložte na obdĺžnikový plech (v tomto prípade 24 x 33 centimetrov), ktorý je pokrytý papierom na pečenie.
- Piškótové cesto pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov 12 až 15 minút. Teplé cesto zrolujte do rolády, no neoddeľujte ho od papiera na pečenie. Nechajte ho takto, kým úplne nevychladne.
- Na prípravu plnky si zmiešajte tvaroh, kúsok mäkkého masla, práškový cukor, vanilku a kôru z jedného citróna. Všetko si vyšľahajte v mixéri, až kým nevytvoríte jemnú náplň.
- Rozviňte si upečené cesto a oddeľte ho od papiera na pečenie. Následne naň rovnomerne naneste tvarohovú plnku. Položte banán na okraj rolády. Pevným stlačením cesta začnite s otáčaním rolády. Tú po zrolovaní zabaľte do potravinovej fólie a vložte do chladničky, najlepšie na noc.
- Ráno ju vyberte a vrch môžete posypať kakaovým práškom. Dobrú chuť!
V prípade potreby ho môžete ozdobiť práškovým cukrom, kandizovaným ovocím, strúhanou čokoládou alebo bobuľovitým ovocím.
Zdroj: sovkusom