Jablká namočené v zaváracích pohároch. Myslela som si, že jablká sú lepšie čerstvé, ale toto ma ohromilo

Pripravte si zaujímavý recept na namáčané jablká, ktoré nielen že dobre chutia, ale sú aj skvelou prevenciou proti osteoporóze a chránia náš organizmus pred rôznymi infekciami. Dôvodom je aj to, že jablká obsahujú veľké množstvo kyseliny vápenatej a askorbovej.

Toto ovocie je dobré jesť pred hlavným jedlom, pretože stimuluje chuť do jedla a tým zlepšuje trávenie.

Najdôležitejšie je, že proces prípravy vám nebude trvať veľa času a úsilia, pretože toto je ten najjednoduchší recept.

 

Ingrediencie:

  • 2 kg malých jabĺk
  • 3 litre vody
  • 150 g cukru
  • 150 g medu
  • 2 pl soli
  • Hroznové a ríbezľové listy

 

Príprava:

  1. Jablká dobre umyte a vložte ich do veľkej smaltovanej nádoby.
  2. V hrnci si zmiešajte soľ, cukor a med s vodou. Priveďte to k varu a nechajte prevariť. Hrniec následne odstráňte z plameňa a vodu okamžite nalejte na jablká.
  3. Pridajte hroznové a ríbezľové listy.

https://www.instagram.com/p/CCOdeKPByVt/

  1. Na vrch nádoby položte tanier alebo dosku na krájanie a položte naň nejakú záťaž. Jablká nechajte 2 týždne pri izbovej teplote, aby prešli procesom kvasenia.

  1. Poslednou fázou bude premiestnenie jabĺk do sterilizovaných nádob a zalievanie precedeným nálevom.

Namočené jablká je možné takto skladovať niekoľko mesiacov, takže môžete použiť napríklad 10 alebo 100 kg bez obáv, že sa pokazia.

 

Zdroj: takprosto.cc