Chutný marinovaný syr z jogurtu u vás doma. Muži túto pochúťku milujú

Sendvič je vždy chutnejší s plátkom syra a zeleninové či mäsové pokrmy sú skvelým miestom, kam umiestniť lahodný roztekajúci sa syr. Určite sa vám preto zíde recept na marinovaný mäkký syr vo voňavom oleji. Aký je jogurtový syr? To sa dozviete, ak vyskúšate nasledujúci recept!

Domáce syry z dvoch zložiek sa pripravujú omnoho ľahšie. Musíte len čakať. A keď príde čas, vložíte si syrové gule spolu s korením do nádob, naplníte ich olejom a budete čakať. Potom si už budete môcť užiť originálnu chuť mäkkého syra.

Potrebujete

  • 800 g jogurtu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 6 ks nového korenia
  • 100 ml rastlinného oleja
  • 1,5 čl soli
  • 5 g rozmarínu
  • 1 čili paprička

Postup

Zmiešajte si jogurt so soľou. Vložte si sito do hlbokej misky. Preložte gázu do 4 vrstiev, zakryte ním sito a premiestnite tam jogurt. Zviažte gázu a jogurt vložte do chladničky na 3 dni.

Počas tejto doby srvátka stečie a vy získate mäkký domáci syr. Namažte si ruky olejom, lyžičkou si oddeľte trochu syra a vyformujte z neho guľôčku. Opakujte postup, až kým nevyužijete celý syr.

Na dno nádoby dajte polovicu čerstvého rozmarínu (3 g), 3 ks nového korenia, napoly rozrezanú čili papričku a cesnak. Pridajte trochu oleja a niekoľko syrových guľôčok.

Pridajte zvyšné korenie, cesnak, trochu oleja a všetky guľôčky syra. Olej by vám mal stačiť do úplne pokrytie syra. Zatvorte nádobu a vložte ju do chladničky na ďalšie 3 dni.

Pripravený syr môžete jesť priamo na chlebe, pridať si ho do šalátov a pokvapkať ich chutným olejom. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdroj: sovkusom.ru