Lepšie ako hranolky. Najchutnejšie pečené zemiaky pri ktorych zabudnete aj na mäsovú prílohu

Jeden z najdôležitejších potravín sú práve zemiaky, ani si nevieme predstaviť život bez nich. Ale občas neuškodí preskočiť pečené zemiaky a kašu.

Prísady:
1 kg zemiakov
40 ml sójovej omáčky
40 ml rastlinného oleja
2-3 strúčiky cesnaku
1 zväzok petržlenovej vňate
soľ, korenie

Prísady na omáčku:
100 g kyslej smotany
2 pl majonézy
1 čl bazalky
soľ, korenie

Príprava:

zemiaky očisti a nakrájaj na mesiačiky. Daj ich do hrnca povar ich 5-7 minút bez soli.
Priprav si marinádu: Zmiešaj sójovú omáčku s olejom a s pretlačeným cesnakom. Podľa chuti pridaj soľ a korenie a dôkladne premiešaj.

Povarené zemiaky sceď, nechaj ich trošku vychladnúť a zamiešaj ich do marinády.

Pečiaci papier natri olejom a rozlož naň marinované zemiaky.
V predohriatej rúre na 200°C peč zemiaky 20 minút. Počas pečenia ich prevracaj aby sa upiekli z každej strany rovnako. Nakoniec ich posyp nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou.

Priprav omáčku zmiešaním majonézy so smotanou a bazalkou. Ochutiť môžeš podľa chuti. Podávaj spolu so zemiakmi.

Recept od Veroniky Sedlinovej 

Máte aj vy podobne chutný recept? Pošlite nám ho s postupom aj fotkami na radynadzlato@centrum.sk a radi ho uverejníme