Veľmi jemné sladké pečivo, ktoré vyzerá zaujímavo a osloví nielen dospelých, ale aj tých najmenších.
Ingrediencie
- 200 g tvarohu
- 200 g múky
- 1 vajce
- 70 g cukru
- 7 pl rastlinného oleja
- 10 g prášku do pečiva
- 4 jablká
- Citrónová štava
- 2 pl cukru
- 30 g masla
Postup
Tvaroh zmiešajte s cukrom, vajíčkom, štipkou soli a pridajte rastlinný olej. Všetko vymiešajte dohladka.
Múku preosejte, zmiešajte s práškom do pečiva a po častiach ju pridajte k predošlým ingredienciám. Vypracujte si mäkké, poddajné cesto.
Vložte ho do vrecka a preložte do chladničky.
Jablká ošúpte a nastrúhajte na strúhadle. Pokvapkajte citrónovou šťavou a zmiešajte s cukrom. Poduste na panvici na miernom ohni do mäkka.
Cesto rozdeľte na 4 časti a každú rozvaľkajte na tenšiu vrstvu, približne 1 cm.
Narežte ho v strede, pridajte plnku a preložte okraje cesta tak, aby vám vznikli závitky.
Plech vysteľte papierom na pečenie a naukladajte naň pripravené koláče.
Pečte na 180 stupňoch asi 20 – 25 minút.
Podľa želania posypte vychladnuté koláčiky krupicovým alebo práškovým cukrom zmiešaným so škoricou. Do jabĺk môžete pridať aj vlašské orechy, bude to ešte chutnejšie.
Zdroj: souspark.ru