Tvarohové taštičky plnené jemnou jablkovou plnkou. Takto ich robila moja mama a teraz ja

Veľmi jemné sladké pečivo, ktoré vyzerá zaujímavo a osloví nielen dospelých, ale aj tých najmenších.

Ingrediencie

  • 200 g tvarohu
  • 200 g múky
  • 1 vajce
  • 70 g cukru
  • 7 pl rastlinného oleja
  • 10 g prášku do pečiva
  • 4 jablká
  • Citrónová štava
  • 2 pl cukru
  • 30 g masla

Postup

Tvaroh zmiešajte s cukrom, vajíčkom, štipkou soli a pridajte rastlinný olej. Všetko vymiešajte dohladka.

Múku preosejte, zmiešajte s práškom do pečiva a po častiach ju pridajte k predošlým ingredienciám. Vypracujte si mäkké, poddajné cesto.

Vložte ho do vrecka a preložte do chladničky.

Jablká ošúpte a nastrúhajte na strúhadle. Pokvapkajte citrónovou šťavou a zmiešajte s cukrom. Poduste na panvici na miernom ohni do mäkka.

Cesto rozdeľte na 4 časti a každú rozvaľkajte na tenšiu vrstvu, približne 1 cm.

Narežte ho v strede, pridajte plnku a preložte okraje cesta tak, aby vám vznikli závitky.

Plech vysteľte papierom na pečenie a naukladajte naň pripravené koláče.

Pečte na 180 stupňoch asi 20 – 25 minút.

Podľa želania posypte vychladnuté koláčiky krupicovým alebo práškovým cukrom zmiešaným so škoricou. Do jabĺk môžete pridať aj vlašské orechy, bude to ešte chutnejšie.

 

Zdroj: souspark.ru