Recept: Domáca torta, ktorá je chuťovo takmer identická s čokoládovou tyčinkou Snickers

Na prípravu cesta potrebujete:

  • 4 vajcia
  • 250 g múky
  • 180 g cukru
  • 1 čl prášku do pečiva

Na plnku

  • 200 g masla
  • 1 plechovka kondenzovaného mlieka
  • 150 g arašidov
  • 100 g sladkých sušienok

Poleva

  • 200 g čokolády
  • 100 ml smotany (33%)

Postup

Oddeľte žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridávajte cukor.

K bielkovo-cukrovej zmesi pridajte žĺtky a opäť šľahajte dohladka. Pridajte preosiatu múku, prášok do pečiva a opatrne pomocou lopatky odspodu nahor vmiešajte múku.

Cesto nalejte do odnímateľnej formy, ktorú predtým vysteľte papierom na pečenie.

Predhrejte rúru na 180 stupňov. Formu s cestom vložte do rúry a pečte 40-50 minút. Po upečení ho nechajte vychladnúť.

Potom ho rozrežte na 2 časti.

Plnka: do zmäknutého masla pridajte prevarené kondenzované mlieko. Poriadne rozšľahajte mixérom dohladka (na ozdobenie torty si necháme 3 – 4 lyžice plnky). Pridajte opečené a vychladené arašidy spolu so sušienkami nalámanými na malé kúsky.

Všetko dôkladne premiešajte a na povrch upečeného korpusu umiestnite všetku plnku. Prikryte to druhou časťou korpusu a mierne ju zatlačte. Vložte to do chladničky a počkajte kým stuhne.

Poleva: čokoládu nalámte na kúsky. Smotanu priveďte k varu a pridajte k nej čokoládou.

Dobre premiešajte, až kým nezískate hladkú konzistenciu. Celý koláč polejte čokoládovou polevou.

Vložte ho do chladničky, kým čokoláda úplne nestuhne. Dozdobte ho podľa svojich predstáv.

 

Zdroj: shponder.com

Back To Top