Na prípravu cesta potrebujete:
- 4 vajcia
- 250 g múky
- 180 g cukru
- 1 čl prášku do pečiva
Na plnku
- 200 g masla
- 1 plechovka kondenzovaného mlieka
- 150 g arašidov
- 100 g sladkých sušienok
Poleva
- 200 g čokolády
- 100 ml smotany (33%)
Postup
Oddeľte žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridávajte cukor.
K bielkovo-cukrovej zmesi pridajte žĺtky a opäť šľahajte dohladka. Pridajte preosiatu múku, prášok do pečiva a opatrne pomocou lopatky odspodu nahor vmiešajte múku.
Cesto nalejte do odnímateľnej formy, ktorú predtým vysteľte papierom na pečenie.
Predhrejte rúru na 180 stupňov. Formu s cestom vložte do rúry a pečte 40-50 minút. Po upečení ho nechajte vychladnúť.
Potom ho rozrežte na 2 časti.
Plnka: do zmäknutého masla pridajte prevarené kondenzované mlieko. Poriadne rozšľahajte mixérom dohladka (na ozdobenie torty si necháme 3 – 4 lyžice plnky). Pridajte opečené a vychladené arašidy spolu so sušienkami nalámanými na malé kúsky.
Všetko dôkladne premiešajte a na povrch upečeného korpusu umiestnite všetku plnku. Prikryte to druhou časťou korpusu a mierne ju zatlačte. Vložte to do chladničky a počkajte kým stuhne.
Poleva: čokoládu nalámte na kúsky. Smotanu priveďte k varu a pridajte k nej čokoládou.
Dobre premiešajte, až kým nezískate hladkú konzistenciu. Celý koláč polejte čokoládovou polevou.
Vložte ho do chladničky, kým čokoláda úplne nestuhne. Dozdobte ho podľa svojich predstáv.
Zdroj: shponder.com