Krásne pečivo vždy priťahuje pozornosť. Ale mnohí sú si istí, že robiť to samým bude príliš ťažké. Nie je to tak, a tu je na to 7 dôkazov.
Metóda číslo 1
Cesto rozvaľkajte na hrubšiu vrstvu, vytvorte kruhy. To sa dá urobiť pomocou pohára na víno a iného menšieho pohára. Pretiahnite okraje malého kruhu cez druhý, otočte cez koniec a získajte vrkoč.
Metóda číslo 2
Položte misku do stredu cestá. Nožnicami narežte cesto po okrajoch.
Metóda číslo 3
Cesto nakrájajte na štyri kusy. Zrolujte každý kus do tenkej klobásy. Položte na plech na pečenie a začnite prepletať stred. Konce krúťte v smere hodinových ručičiek okolo stredu.
Metóda číslo 4
Cesto rozrežte formou obdĺžnika, natrite vajíčkom. Posypte škoricou a cukrom. Pridajte kôru pomaranča. Zrolujte. Nožom na pizzu ho rozrežte takmer po konce. Začnite prepletať konce, potom ich pritlačte k sebe.
Metóda číslo 5
Cesto namažte vrstvou vanilkového pudingu. Zakryte druhou vrstvou cesta. Nožom na pizzu nakrájajte koláč na osem kusov. Každý kus trochu rozrežte v strede. Prevlečte konček cez rez v ceste. Ďalšie časti rozložte do tvaru hviezdy, posypte cukrom.
Metóda číslo 6
Cesto rozvaľkajte v tenkej vrstve, vyrežte pohárom malé kruhy. Položte tri kruhy jeden na druhý a zrolujte. Rozrežte v strede na dve rovnaké časti. Takými kolieskami zaplníte formu na pečenie.
Metóda číslo 7
Pomocou noža na pizzu nakrájajte rozvaľkané cesto na tenké pásiky. Základné pečivo obložte štyrikrát tromi pásikmi. Prekrížením pásikov cez seba obložte do kruhu a pridajte ďalšie.
Podrobné pokyny nájdete vo videu nižšie.
zdroj: youtube.com