Sedem neuveriteľne jednoduchých trikov, aby ste dostali svoje pečivo na inú úroveň. Toto používajú aj pekári

Krásne pečivo vždy priťahuje pozornosť. Ale mnohí sú si istí, že robiť to samým bude príliš ťažké. Nie je to tak, a tu je na to 7 dôkazov.

Metóda číslo 1

Cesto rozvaľkajte na hrubšiu vrstvu, vytvorte kruhy. To sa dá urobiť pomocou pohára na víno a iného menšieho pohára. Pretiahnite okraje malého kruhu cez druhý, otočte cez koniec a získajte vrkoč.

Metóda číslo 2

Položte misku do stredu cestá. Nožnicami narežte cesto po okrajoch.

Metóda číslo 3

Cesto nakrájajte na štyri kusy. Zrolujte každý kus do tenkej klobásy. Položte na plech na pečenie a začnite prepletať stred. Konce krúťte v smere hodinových ručičiek okolo stredu.

Metóda číslo 4

Cesto rozrežte formou obdĺžnika, natrite vajíčkom. Posypte škoricou a cukrom. Pridajte kôru pomaranča. Zrolujte. Nožom na pizzu ho rozrežte takmer po konce. Začnite prepletať konce, potom ich pritlačte k sebe.

Metóda číslo 5

Cesto namažte vrstvou vanilkového pudingu. Zakryte druhou vrstvou cesta. Nožom na pizzu nakrájajte koláč na osem kusov. Každý kus trochu rozrežte v strede. Prevlečte konček cez rez v ceste. Ďalšie časti rozložte do tvaru hviezdy, posypte cukrom.

Metóda číslo 6

Cesto rozvaľkajte v tenkej vrstve, vyrežte pohárom malé kruhy. Položte tri kruhy jeden na druhý a zrolujte. Rozrežte v strede na dve rovnaké časti. Takými kolieskami zaplníte formu na pečenie.

Metóda číslo 7

Pomocou noža na pizzu nakrájajte rozvaľkané cesto na tenké pásiky. Základné pečivo obložte štyrikrát tromi pásikmi. Prekrížením pásikov cez seba obložte do kruhu a pridajte ďalšie.

Podrobné pokyny nájdete vo videu nižšie.

zdroj: youtube.com