Chutné rezne pod syrovou perinkou. Toto jedlo miluje každý hladoš. Nestihnem ho ani vybrať z rúry a ž ho jedia

Toto jedlo si zamilujú všetky rodiny. Nie je veľmi náročné na prípravu a chutí každému

Čo potrebujeme?

1,2 kg bravčové kare
20 dkg údený strúhaný syr, alebo plátky
2 nožičky údenej klobásy
4 ks nakrájanej cibule
4 strúčiky cesnaku
1 smotana na varenie
rasca, tymián,soľ, korenie, horčica, červená paprika


Postup:


Syr nastrúhame na hrubo, ja som dávala plátky, rezne naklepeme, klobásu šikmo narežeme na kolieska, cibuľu narežeme na kolieska, cesnak tiež na kolieska.


Na dno pekáča rozotrieme olej, asi 1 a pol dl. Poukladáme rezne, osolíme, okoreníme, posypeme rascou, tymiánom, potrieme horčicou, poukladáme klobásku a posypeme 1/2 syra, alebo poukladáme plátky. Potom uložíme cibuľu, cesnak a zasypeme druhou polovicou syra, alebo znovu uložíme plátky, alebo striedame…

Všetko zalejeme celou smotanou na varenie, jemne posypeme červenou paprikou. Zakryjeme alobalom a dáme piecť na 200°asi 30 minút.

Potom alobal odstránime a ešte pol hodiny zapekáme pri 180°.
Podávame s ryžou a opekanými zemiakmi.
Ak by trebalo podliať podlievame vývarom…

Back To Top