Jednoduché a chutné čokoládové čajové buchty. Zvládne ich aj začiatočník a chuť je miliónová

Čo by mohlo byť lepšie ako čajový večierok s lahodnými domácimi buchtami v kruhu blízkych. Výroba drožďových čokoládových bucht je veľmi jednoduchá.

 

Na prípravu cesta budete potrebovať:

500 g múky;

150 gramov cukru;

8 g vanilkového cukru;

1/2 lyžičky soli;

7 gramov suchého droždia;

250 ml teplého mlieka;

1 vajce

50 gramov masla;

2 lyžice kakaa;

Rozmiešajte múku, cukor, vanilkový cukor a droždie.

Youtube | Готовим с Ириной Хлебниковой

K suchým prísadám pridajte teplé mlieko, 1 vajce a roztopené maslo.

Cesto spracujte ručné, alebo zmixujte.

Youtube | Готовим с Ириной Хлебниковой

Rozdeľte cesto na dve polovice. Do jednej pridajte kakaový prášok a 1-2 polievkové lyžice mlieka.

Youtube | Готовим с Ириной Хлебниковой

Výsledkom sú dva druhy cesta: biele a čokoládové.

Vložte biele cesto do misky namazanej maslom, zakryte misku fóliou a nechajte kysnúť.

Youtube | Готовим с Ириной Хлебниковой

Oddeľte štvrtinu od čokoládového cesta. Vložte zvyšné cesto do misy, prikryte ho fóliou a nechajte kysnúť.

Do oddelenej časti pridajte ďalšie dve polievkové lyžice kakaového prášku a 2 polievkové lyžice mlieka. Nechajte cesto pod fóliou.

 

Objem všetkých druhov cesta by sa mal zvýšiť 1,5 až 2-krát.

Následne cesto spracujte ešte raz.

Dva kúsky čokoládového cesta rozdeľte na 4 časti, biele cesto rozdeľte na 5 častí.

Rozvaľkajte kúsky cesta a nechajte stáť 5-10 minút.

Všetky kúsky cesta rozvaľkajte na palacinky s priemerom asi 20 cm.

Cesto natrite vodou.

Nasleduje striedanie palaciniek: biele, svetlohnedé a tmavohnedé.

Youtube | Готовим с Ириной Хлебниковой

Rozrežte na 8 časti.

Roztlačte každý kruh rukami, aby ste odkryli vrstvy, rozvaľkajte cesto, stočte a vytvorte prstene.

Pripravené buchty položte na plech na papier na pečenie, prikryte  fóliou a nechajte na teplom mieste 30 minút. Počas tejto doby sa buchty zväčšia o 1,5 až 2-krát.

Pred pečením jemne namažte buchty vodou.

Youtube | Готовим с Ириной Хлебниковой

Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov po dobu 20 – 25 minút. Na spodok rúry vložte pekáč naplnený vriacou vodou. Para pomôže buchtám sa zväčšiť.

Youtube | Готовим с Ириной Хлебниковой

Hotové buchty jemne namažte maslom.

Buchty sú veľmi mäkké, vzdušné a krásne.

Youtube | Готовим с Ириной Хлебниковой

Môžete sledovať celý proces výroby domácich čokoládových bucht na tomto video.

Back To Top