Domáce rožky sú hotové raz-dva a voňajú po celom dome.Chutia ako čerstvé aj 4 dni

Myslela som si, že dnes budem len odpočívať,vypijem kávu,popozerám televíziu…, ale napadlo ma, že by bolo dobre urobiť rožky na raňajky… tak poďme na to…

RAŇAJKOVÉ ROŽKY

Recept:
1 kg hladkej múky, 3 dl mlieka, 4 dl vody
1 dl oleja, 1kocka droždia,
l ČL soli, 1 ČL cukru

Postup:
Pripravíme si kvások.
Všetky suroviny zmiešame, pridáme vykysnutý kvások a vypracujeme cesto.Necháme ho kysnúť asi 50 minút.Potom ho rozdelíme na 5 častí. Každú časť vyvaľkáme do kruhu a rozrežeme na 4 častí a stočíme na rožok.

Rožky uložíme na plech vyložený papierom na pečenie, necháme podkysnúť asi 20 -30 minút a upečieme pri 190°asi 14 minút.Ešte teplé rožky potrieme studenou vodou a prikryjeme utierkou.
A ráno si môžeme dlhšie pospať…

Back To Top