Dokonalá žemľovka z vianočky. vždy keď mi ostane staršia vianočka, pripravím rodine tento fajnový recept

Suroviny:
2 vianočky
6 vajec
6 dl mlieka
7 PL cukru
2 vanilky
5 dkg hrozienok
1 liter postrúhaných jabĺk zavarených
1/2 kg tvarohu
1 dl oleja
15 dkg masla
cukor.škorica a strúhanka

Sneh :
6 bielkov
3 PL cukru

Postup:
Vianočku pokrájame na plátky. Do väčšej nádoby si pripravíme mlieko, žĺtky, cukor, vanilku a olej.Rozhabarkujeme to a rozdelíme na polovicu.Do prvej polovice postupne namáčame plátky vianočky, nech trochu nasiakne a ukladáme ich do vyššieho plechu, ktorý sme vymastili a vysypali strúhankou.

 

Ak sa nám nálev zvýši, polejem ním ešte vianočku. Na vianočku potom navrstvíme tvaroh, ktorý posypeme vanilkou, a hrozienkami, potom dáme jablká, ktoré posypeme cukrom a škoricou. Posledná vrstva bude druhá vianočka, ktorú máčame, v druhej polovici mlieka so žĺtkami a ukladáme na jablká.

Povrch pokladieme tenkými plátkami masla, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme a pečieme 25 minút pri 180°.Potom žemľovku vyberieme , natrieme na ňu sneh,ktorý sme vyšľahali z bielkov a cukru a dopečieme ešte 10-15 minút.
Dobrú chuť..

Back To Top