K popoludňajšej káve. Talianske rožky s orechmi. Rozvoniavajú po celej bytovke. Také sú úžasné

Cesto:
2 šálky hladkej múky
1 maslo
1/2 šálky cukru
3/4 šálky kyslej smotany
štipka soli
1 žĺtok
Na potretie cesta :2 bielky
Náplň:
1 šálka mletých orechov
1 šálka cukru
2 PL škorice
Na potretie rožkov: 1 žĺtok, 1 KL olej
Postup:
Ručným šľahačom vymiešame maslo s práškovým cukrom a žĺtkom a štipkou soli.Potom pridáme kyslú smotanu, múku a vypracujeme cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme v chladničke 60 minút.


V menšej miske si zmiešame orechy s cukrom a škoricou.
Cesto rozdelíme na 4 časti. Každú vyvaľkáme do kruhu na tenko. Potrieme vyšľahaným bielkom a posypeme orechovou plnkou.

Teraz každý diel rozdelíme na 8 trojuholníkov a každý trojuholník zvinieme do rohlíčka.Potrieme žĺtkom a posypeme ešte zvrchu orechovou plnkou.
Pečieme na 175°asi 13 minút.Budú sa zdať ešte biele…

 

 

Back To Top