Návod: Táto krásna dekorácia z juty ma vyšla len na 9 eur. V obchode som ju videla za 50

 Dekorácia z juty – úžasný dizajnérsky výsledok pri nízkych nákladoch

Vlastnými rukami si môžete vytvoriť elegantnú škatuľku v rustikálnom štýle. Takáto výrazná maličkosť bude dokonale skrášľovať interiér. Vďaka spracovaniu a úžasnému vzhľadu, môžete ju použiť ako dôstojný ručne vyrobený darček.

Youtube Dream Fairy DIY

Na realizáciu myšlienky, budete potrebovať:

jutový špagát

kartón

modelovaciu hlinu

akrilovú oranžovú a čiernu farbu

zelenú niť

nožnice

lepiacu pištoľ

špachtľu

obojstrannú pásku

špendlíky a kancelárske klipy

drôt

 

Najprv pripravte požadované množstvo kartónu. Odrežeme dva kruhy, ktoré budú slúžiť ako dno a kryt. Vystrihnite pás, ktorého dĺžka zodpovedá obvodu kruhov a výška sa rovná výške škatule. Pomocou valčeka zmäkčíme pás tak, aby bolo ľahšie dať základnú tvar škatule, potom prilepte konce. Odrežte jutový špagát. Dĺžka špagátov by mala byť najmenej o jednu tretinu dlhšia ako výška škatule.

Youtube Dream Fairy DIY

Otočte krabičku, po kruhu prilepte jutové nite. Potom celú prilepenú jutu rozdelíme na zväzky pozostávajúce z 5 vlákien.

Youtube Dream Fairy DIY

Otočte krabicu a sa začnite tkať. Postupne pridávame zväzky špagátu a súčasne ich vyrovnávame. Pletieme pracovnou niťou cez zväzky  tak, aby sa vytvorila „šachovnica“. Po dosiahnutí výšky 5 radov otočíme pracovnú niť a pokračujeme v tkaní opačným smerom.

Pre lepšie pohodlie fixujeme zväzky kancelárskymi sponami alebo špendlíkmi. Keď ste dosiahli koniec, ohýbte vlákna zo zväzkov dovnútra, odrežte zvyšok a prilepte ich.

Youtube Dream Fairy DIY

Vezmite pásik tenkého kartónu, ktorý zodpovedá obvodu krytu. Lepíme ho obojstrannou páskou a potom neviňte jutovú niť na vrch. Tak vytvoríte úzky rámček na kryt. Postupujte k vytvoreniu krytu. Upevňovanie špagátu sa tu uskutočňuje na rovnakom princípe, ale obmedzuje sa na zlepenie 1/5 obvodu krytu. Z tohto miesta sa zavádzajú priečne zväzky 5 nití a prepletajú sa pozdĺžnymi zväzkami podľa vzoru „šachovnice“. Keď je kryt úplne spletený, zvyšné konce odrežte. Okraje pripevnite v kruhu.

Youtube Dream Fairy DIY

Práca so spodkom pozostáva z 2 častí: háčkovanie obyčajnej reťaze a jej nalepenie na spodnej časti škatule. Reťaz je na rozdiel od jednoduchej nite oveľa objemnejšia. Tým sa odstránia nezrovnalosti.

Youtube Dream Fairy DIY

Škatuľu dopĺňame podšívkou a pokračujeme v tvorbe dekorácie.

Na výrobu lesnej dekorácie berieme trochu modelovacej hliny zmiešanej s oranžovou akrilovou farbou. Vytvorte bobule a zatlačte ich na kúsky drôtu. Dajte drôtu tvar listu, prilepte naň kúsok obojstrannej pásky a potom ho zabaľte zelenými niťami. Zozbierajte kytičku a pripevnite ju na vrch škatule.

Youtube Dream Fairy DIY

Veľkolepá škatuľa je vyrobená. Môže byť použitá na výstavu v múzeu. Zostáva len nájsť pre ňu vhodnú výplň.

Youtube Dream Fairy DIY

Youtube Dream Fairy DIY

Youtube Dream Fairy DIY

Viac podrobností o vytvorení dizajnérskej škatule pozrite vo videu nižšie.