Bleskové recepty na Pizzu, ktoré zasýtia veľkých aj malých. Pripnite si ich na chladničku aby ste ich mali na očiach

Viete, že pizza je jedným z najobľúbenejších jedál na tejto planéte? Dopyt po nej je vyšší ako pri väčšine druhov rýchleho občerstvenia. Talianskej klasike v podobe neapolskej pizze sa nič nevyrovná! Na pizzu, rovnako ako na sendvič, môžete dať čokoľvek. A hlavnou výhodou je samozrejme doba pečenia – od 15 do 40 minút.

домашняя пицца

Všetko záleží od cesta, ktoré si zvolíte. Prezradíme vám ako si pripraviť pizzový základ na tri rôzne spôsoby. Nájdete tu aj malý ťahák, ktorý vám pomôže s rýchlejšou prípravou tohto talianskeho pokrmu.

Bohatá, rozmanitá náplň skrýva hlavnú zložku, ktorou je cesto, pretože práve na ňom záleží, ako bude pizza nakoniec chutiť.

 

Cesto z jogurtu

Ak je vaším cieľom získať krehké a zároveň tenké cesto, budete potrebovať kefír alebo jogurt. Na prípravu budete potrebovať len minimálny počet ingrediencií, čo v prípade nečakanej návštevy určite oceníte.

тесто для пиццы

Potrebujete:

  • 160 g pšeničnej múky (vhodnú na prípravu pizze)
  • 200 g bieleho jogurtu
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • soľ podľa chuti

Soľ zmiešajte v jogurte, aby sa rozpustila, pridajte múku s práškom do pečiva a vymieste si cesto. Nemusíte ho dať odležať, stačí ho vyvaľkať a vložiť do rúry s vašimi obľúbenými ingredienciami.

 

Rýchle cesto z droždia

Cesto z drozdia je tým cestom, ktoré robí pizzu šťavnatou a neuveriteľne jemnou. Preto ak máte 20 minút nazvyš, upriamte pozornosť na nasledujúci recept.

как приготовить тесто

Potrebujete

  • 480 g múky
  • 200 ml vody
  • 1,5 lyžice droždia
  • 3 lyžice olivového oleja

Múku si zmiešajte so soľou a droždím, pridajte vodu a zamieste tuhé cesto, zatiaľ čo do neho budete pridávať trochu olivového oleja. Pred rozvaľkaním mu nechajte pár minút na zväčšenie objemu.

 

Majonézové cesto

Rovnako rýchly recept ako s jogurtom, no výsledok bude omnoho sýtejší a kalorickejší.

рецепт домашней пиццы

Potrebujete

  • 160 g múky
  • 4 lyžice majonézy
  • 2 vajcia
  • 4 lyžice kyslej smotany
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy

Vyšľahané vajcia zmiešajte s majonézou a kyslou smotanou. Pridajte múku so sódou a zamieste si cesto. Následne ho dajte na pekáč a roztiahnite ho po celom dne. Takto pizzu pripravíte už za 10 minút.

как готовить пиццу

Vaša pizza môže obsahovať čokoľvek: od paradajok a syrov až po zmes salám, papriky, olív a podobne.

пицца дома

V mikrovlnnej rúre bude vaša pizza ešte jemnejšia. Tu je ešte zopár trikov, s ktorými získate tu najlepšiu pizzu na svete.

Cesto vložte do hlbšej formy

Rozložte náplň po celom povrchu

Použite väčšie množstvo omáčky, aby sa cesto nasiaklo a nevysušilo

Predhrejte mikrovlnnú rúru (pár minút na maximálnom programe). Pizza z cesta bez kvasníc vám zaberie 10 minút. Tá s droždím len 6 minút.

рецепт домашней пиццы

Len si predstavte túto vôňu z čerstvo otvorenej rúry. Naťahujúci syr, chrumkavé okraje a neodolateľné cesto. Áno, určite stojí za to naučiť sa upiecť pizzu na niekoľko rôznych spôsobov. A pochutíte si na nej tak dobre, ako v hociktorej talianskej reštaurácii.

 

 

zdroj: sovkusom.ru 

Back To Top