Super knihy na Apríl od Grady s ktorými zažijete kopec zaujímavého čítania

Doprajte si oddych pri dobrej knihe 

Marec mesiac knihy je už síce za nami, no tipy na dobré knihy sa vždy hodia. Aj v apríli sa môžete tešiť na zaujímavé novinky z vydavateľstva Grada. Môžete sa vydať na romantický výlet do voňavého Provensalska, ak máte doma milovníka Harryho Pottera, máme pre vás tip na podmanivú fantasy novinku a ak hľadáte skôr niečo rozvojovejšie, máme pre vás 3 knižné tipy. 

Vyberte si z pripravovaných noviniek, prípadne ďalšie zaujímavé tituly na grada.sk. 

Šťastie má farbu levandule

Pauline Maiová 

Niekedy musíte odísť ďaleko, aby ste zistili, že šťastie na vás čaká za rohom 

Keď sa Penelope dozvie o nehode svojej babičky, opustí rodný Berlín a odcestuje do Provensalska, aby jej bola nablízku. Starostlivosť o babičku jej vyhovuje, pretože ak sa niečím nechce zaoberať, je to jej vlastný život. V práci dostala výpoveď a od priateľa kopačky cez telefón. Penelope sa preto s plným nasadením vrhne do práce v Mathildinom penzióne, kde sa čoskoro musí rozhodnúť nielen medzi starou a novou láskou, ale pripomenie si aj idylu svojich bezstarostných detských čias. Uprostred nádherných levanduľových polí a francúzskych dezertov sa zamýšľa nad tým, ako rýchlo zabudla na to, čo všetko ju robí šťastnou. Penelope však netuší, že hviezdy v nádhernom Provensalsku sú priaznivejšie, než si myslí… 

Terapeutické rodičovstvo

Sarah Naish 

Ako skutočne porozumieť tomu, čo vám deti hovoria svojím správaním 

Terapeutické rodičovstvo je hlboko vyživujúci výchovný štýl špeciálne účinný v prípade detí s problémami s pripútaním alebo s traumou z detstva, nápomocný však môže byť pre každého rodiča a každé dieťa.  

Kniha obsahuje mnoho jednoducho opísaných výchovných štýlov rodičovstva a poskytuje všetko, čo potrebujete vedieť, aby ste mohli efektívne terapeuticky vychovávať. Tým, ktorí sa zaujímajú o náhradnú rodinnú starostlivosť, ponúka modely intervencie, ale dokáže pomôcť aj biologickým rodičom. Vo všeobecnosti učí rodičov používať také spôsoby výchovy, ktoré budú efektívne pri riešení problémov s deťmi.  

Nájdete tu šesťdesiat bežných problémov, ktorým rodičia čelia – od agresívneho správania až po problémy so spánkom. Pri každom probléme sú uvedené príčiny, ktoré môžu takéto správanie spúšťať, ako aj rady terapeutického rodičovstva so zreteľom na vhodnú a účinnú reakciu rodiča.   

Pripravená na menopauzu

Dr. Louise Newson 

Začiatok ďalšej úžasnej fázy života ženy. 

Obdobie menopauzy nemusí byť trápením, môže byť radostnou etapou života.  

Zdá sa vám, že v poslednom čase nie ste vo svojej koži? Pociťujete návaly tepla, bolia vás kĺby, v noci sa často budíte, bývate často podráždená a zhoršila sa vám pamäť? 

Dezinformácie a stigma, ktoré sú ešte stále okolo menopauzy, spôsobujú, že na ňu nie sme dostatočne pripravené a niekedy netušíme, čo sa s nami bude diať a ako sa s tým čo najlepšie vyrovnať. Dr. Louise Newsonová nám pomocou najnovšieho výskumu, odborných rád a príbehov pacientiek od rôznorodého spektra žien, poskytne odborné rady a praktické tipy, ako toto obdobie prežiť v čo najlepšom psychickom i fyzickom zdraví. 

Vypni svoju myseľ 

Nick Trenton 

Zastav prúd neodbytných myšlienok a začni znovu žiť. 

Ustavične nad niečím premýšľate, dookola neprimerane analyzujete minulé situácie a máte pocit, že vám z toho vybuchne hlava?  

Prílišné premýšľanie vedie k zvýšenému stresu, problémom so spánkom a spúšťa úzkosť. Môže byť dedičné, viac ním trpia ženy a spôsobuje ho aj životospráva alebo trauma.  

Prestaňte sa trápiť minulosťou a snažiť sa predpovedať budúcnosť. Zostaňte vedome v prítomnosti a nemyslite na veci, ktoré by sa mohli stať, no nakoniec sa nikdy nestanú. Už žiadne bezsenné noci s neutíchajúcimi myšlienkami.  

Osloboďte svoju myseľ od prílišného premýšľania, prelomte negatívne vzorce správania a cíťte sa konečne lepšie. 

Klobučníci 

Tamzin Merchantová 

Vstúpte do dobrodružného sveta kúziel a zázrakov Cordelie Klobučníkovej 

Cordelia Klobučníková pochádza z rodiny remeselníkov, ktorá už po stáročia všíva do klobúkov podmanivé kúzla. Nie je však jediná. V Cordeliinom svete existuje ešte niekoľko cechov, ktoré tvoria 

čarovné plášte, hodinky, topánky či rukavice. Ich remeslo je síce starobylé a vážené, no pomaly vymiera. Keď sa Cordeliin otec Prospero nevráti s Veselou čiapkou zo zámorskej výpravy, na ktorú sa vydal, aby nazbieral špeciálne ingrediencie na klobúk, malá klobučníčka sa ho rozhodne vypátrať. Strýko Tiberius a teta Ariadna majú plné ruky práce, a tak si musí poradiť sama. Situáciu však komplikujú naštrbené vzťahy remeselníckych rodín a na povrch sa začínajú vynárať staré krivdy. Aby toho nebolo málo, ktosi sa pokúša zneužiť prastaré čary a rozpútať vojnu. Cordelia musí zistiť, kto to je… 

 

Back To Top