Babička nebude opatrovať vnuka, pokiaľ nedostane zaplatené. Ostatné babičky len krútia hlavou

Ak ste vyrastali v milujúcej rodine, ktorá vás vždy podporovala, pravdepodobne nebudete môcť pochopiť tomu, ak niekto odmietne pomoc blížnemu svojmu. Najmä ak toto volanie o pomoc znamená, že budete musieť stráviť nejaký čas so svojimi blízkymi.

Používateľka sociálnej platmofmy Reddit pod prezývkou iri_baker67, ktorá má 29-ročnú dcéru a 1-ročného vnuka, sa podelila o svoj kontroverzný názor a chce vedieť, či urobila dobré rozhodnutie.

Babička napísala svoju skúsenosť o tom, ako odmietla opatrovať svojho vnuka zadarmo, a vysvetlila, prečo chce svojej vlastnej dcére za toto privilégium účtovať nemalú sumu peňazí.

woman in black long sleeve shirt holding purple flowerunsplash

Mnohí čitatelia neverili vlastným očiam. Existuje totiž mnoho starých rodičov, ktorí by to urobili zadarmo a s obrovskou radosťou.

„Moja dcéra má 29 rokov, vychováva 1-ročného syna a čoskoro sa vráti späť do práce. Pracuje 5 dní v týždni, 7-8 hodín denne a opýtala sa ma, či by som jej mohla 2-3 dni počas týždňa postrážiť syna.

Samozrejme, nemám problém tráviť čas s mojím vnukom, ale vysvetlila som jej, že si za to budem účtovať 12 dolárov na hodinu. Rozumela tomu, že chcem peniaze, no potom znížila sumu na 10 dolárov, pretože si to nemohla dovoliť, hoci v práci zarába 176 dolárov denne.

Nie som jasle ani škôlka. Mám svoj vlastný život a myslím si, že by mala pochopiť, že budem svoj čas venovať práci z domu. A ak to budem robiť, potom potrebujem peniaze, aby som si vynahradila čas, ktorý by som inak venovala svojej práci.

Kým pracujem doma, nemôžem sa jednoducho zároveň venovať aj stráženiu. Hovorí, že je to len 2-3x týždenne, nakoľko rodičia jej manželia sa o ňu starajú zvyšné dni, počas toho, ako pracuje. Ľúbim svojho vnuka, ale ako som už uviedla vyššie, nepredstavujem jasle.“    

woman in white jacket sitting on bench during daytimeunsplash

Asi si poviete, že peniaze by mali do takýchto situácií s opatrovaním detí vstupovať len čisto symbolicky.

Možno by si babička mohla za odmenu vypýtať čaj a domáce jedlo. Alebo by mohla skombinovať svoju prácu s trávením času so svojím jediným vnukom. Mnohí by si potom zrejme povedali, že byť s vnúčaťom a pomáhať vlastnej dcére sú dostatočnou odmenou.

Čo si o tom myslíte vy?

Zdroj: boredpanda.com