FAMÓZNE zapečené zemiaky s feta syrom a paradajkami – Na toto jedlo sa nič nechytá

Prípravou surovín pred pečením strávite maximálne 20 minút, ďalších 35-40 minút potrvá, kým sa všetko správne upečie. Už za hodinu získate skvelú večeru pre celú rodinu a to zapečené zemiaky s feta syrom. V prípade, že by ste mali chuť aj na verziu s mäsom, môžete použiť šunku, klobásu alebo kuracie mäso.

Ingrediencie

  • 5 ks zemiakov
  • 10 ml slnečnicového oleja
  • 1 čl soli
  • 4 vajcia
  • 125 g smotany
  • 100 g syru feta
  • 2 paradajky
  • 1 cibuľa
  • 50 g tvrdého syra
  • mleté čierne korenie

Postup

Zemiaky ošúpte a umyte. Zapekaciu misu dôkladne vymastite olejom.

Zemiaky nakrájajte na kolieska, poukladajte ich vo vrstvách do misky a osoľte. Cibuľu nakrájajte na kolieska.

Vajcia vyšľahajte mixérom, osoľte, okoreňte pridajte kyslú smotanu. Všetko vymiešajte do jednotnej konzistencie.

Do vzniknutej zmesi pridajte nastrúhanú fetu, nastrúhaný tvrdý syr, cibuľu a zľahka premiešajte.

Zemiaky naukladajte do plechu na pečenie. Pridajte syrovú zmes a na vrch dajte vrstvu nakrájaných paradajok.

Pečte v predhriatej rúre na 175 stupňov približne 40 minút.

Výsledné zapečené zemiaky sa dajú jednoducho vylepšiť. Skúste napríklad 10 minút pred koncom pridať trochu strúhaného syra. A keď formu na pečenie vyberiete z rúry, bohato ju posypte bylinkami: dodajú jedlu arómu a sviežosť!

 

zdroj